STIFTENSTRIJD – EEN OPROEP AAN JONGE RUIMTELIJKE ONTWERPERS!

Rotterdam
Datum
vr 1 JUN

Beschrijving

poster zonder timmerhuisv3 03 002 002

Een oproep aan jonge stedenbouwers, landschapsarchitecten, planologen en andere ruimtelijk ontwerpers: Op 1 juni is de Stiftenstrijd in Rotterdam! Laat je inspireren door LOLA, Stadsontwikkeling Rotterdam, Plein06, BVR en meer. Zij helpen jullie om in één dag een vooruitstrevende visie te vertalen naar een sterk ontwerp voor een casus in Nederland – niet met het woord, maar met het het beeld als boventoon.

Met de stift en schetsrol als instrument, aan de slag met regionale opgaven uit de Nationale Omgevingsvisie. Ga in discussie met coaches uit het werkveld die een bak kennis en ervaring met zich meebrengen.Een kritische jury beoordeelt de teams en selecteert twee winnaars – één op inhoud en één op verbeelding. Dit is dé dag om buiten de lijntjes te kleuren en vorm te geven aan de toekomst. Pitch jij aan het einde van de dag het plan van jullie team voor het jurypanel en ga je de discussie aan met de Rijksadviseur, Stichting voor Stedenbouw, NOVI, beroepsverenigingen?

Dus trommel je collega’s, vrienden en oud-studiegenoten op, vorm een team van 3 tot 6 ontwerpers (of laat je in een verrassingsteam indelen) en doe mee met deze inspirerende strijd!

De Stiftenstrijd, vindt plaats in Het Timmerhuis, Halvemaanpassage 90 in Rotterdam en start om 9:00. Let op, neem je legitimatiebewijs mee!

DAGPROGRAMMA

08:30 – Inloop in het Timmerhuis, Rotterdam

09:00 – Kickoff met Hilde Blank (Dagvoorzitter, BVR) en Martin Aarts (Rotterdamse Academie van Bouwkunst)

09:30 – 17:00 – Stiftenstrijd! Met oa. Peter Veenstra (LOLA landscape architects) en Paul Broekhuisen (Stadsontwikkeling Rotterdam)

Vervolgens gaan we voor de uitkomst en het daaraan verbonden debat naar BIRD, Raampoortstraat 26-28, 3032 AH Rotterdam waar jij als deelnemer samen met genodigden een inspirerend avondprogramma gaat volgen!

Volg het debat, juich het winnende team toe en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

AVONDPROGRAMMA

17:30   Inloop

18:00   Welkom en introductie door Hilde Blank, avondvoorzitter

18:15   Start elevator-pitches van de ontwerpteams

18:45   Debat met de juryleden

  • Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving
  • Laura de Bonth, Stichting voor Stedenbouw, Urban Synergy
  • Rob van der Velden, voorzitter BNSP
  • Gaston Gelissen, NOVI
  • Ben Kuipers, voorzitter NVTL

 

19:30   Prijsuitreiking aan het winnende team

20:00    Feestelijke borrel bij BIRD

Praktische informatie

De Stiftenstrijd zal op 1 juni plaatsvinden in het Timmerhuis, Halvemaanpassage 90 te Rotterdam. De prijsuitreiking, het jurydebat en de borrel na afloop vinden plaats in BIRDRaampoortstraat 26-28, Rotterdam.

Wij leggen op dit moment de laatste hand aan de invulling van het dagprogramma. Het programma duurt tot het begin van de avond, maar wij zorgen dat er na afloop een hapje en drankje is, waar ook je niet-jonge collega’s of bureaupartners van harte welkom zijn. Natuurlijk houden we iedereen op de hoogte en berichten we jullie tijdig over het hoe-en-wat van de dag. De Stiftenstrijd is kosteloos voor deelnemers.

SCHRIJF JE IN EN DOE MEE!