Excursie Innovatieve Stadslandbouw Almere - Amsterdam

Almere & Amsterdam
Datum
do 16 MEI

Beschrijving

INLEIDING
Stadslandbouw brengt mensen weer terug bij de gezonde basis én terug in het groen, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat dat stress-reducerend werkt. Door innovatie zijn er nieuwe vormen van stadslandbouw mogelijk. Bijvoorbeeld:gemeente Almere faciliteerde de omvorming van vijf hectare openbaar groen tot een communaal voedselbos, een tuinder transformeerde een traditionele tuinbouwkas tot een werkelijk voedselparadijs, in Amsterdam bracht een lokale bierbrouwer leven in een mobiel smulbos op het industrieterrein.

 

Laat u inspireren op deze kennisdag en leer op welke manier u uw stad kunt vergroenen en tegelijkertijd buurtbewoners een groene ruimte aan kan bieden, die educatief is en de gezondheid en het sociaal welzijn van bewoners bevordert.

 

DESKUNDIGE BEGELEIDING
Eveline Stilma van InnoPlant was partner in deze projecten en vertelt u tijdens een excursie over het ontstaan en de ontwikkeling hiervan.

 

BREDE DOELGROEP
De bijeenkomst is met name interessant voor beleidsmakers, (landschaps) architecten en projectontwikkelaars en staat verder open voor iedereen die geïnteresseerd is.


 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy Louwen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: 16 mei, aanmelden vóór 9 mei·

Maximaal 30 deelnemers, dus wees er snel bij·

Kosten: 350 euro p.p. (exclusief btw)·

Deelnemers aan Stichting Steenbreek betalen 299 euro p.p. (exclusief btw)

Abonnees van Vakblad Groen (met uitgebreid pakket) betalen 299 euro p.p. (exclusief btw)·

 

DIRECT AANMELDEN