Lieven de Key Fietstocht 2017

ABC Architectuurcentrum te Haarlem
Datum
vr 17 NOV

Beschrijving

Op vrijdag 17 november organiseert het ABC een fietsexcursie langs 8 van de 10 genomineerde projecten voor de Lieven de Key Penning 2017. Bij deze projecten zal steeds een ontwerper of initiatiefnemer aanwezig zijn voor een korte toelichting. 

Datum: vrijdag 17 november 2017
Start: 13.00 uur ABC, Groot Heiligland 47
Kosten: € 7,50 (ABC-vrienden € 5,-)
Aanmelding: noodzakelijk bij ABC tel. 023 5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur)

Tijdens de fietstocht zullen de volgende projecten worden bezocht: Eindenhout aan de Wagenweg (Lex Rietveld en Martijn Dekker), Stack en Duet aan de Leidsevaart (Robert Mulder), Proveniershof (Sanne Horn), Nieuwe Gracht (Sander Bosma), Groene Schoolpleinen, De Kring, Parklaan (Diana Bakboord), Scheepmakerskwartier (Wilco van Oosten), Mijn Stek bij het Drilsmaplein (Ronald Knappers) en ten slotte Anna 2016 in de Anna Kaulbachstraat (Arthur van Neerijnen). Na de fietstocht zullen toelichtingen gegeven worden in het ABC bij de projecten Haarlemmer Kweektuin (Henri van Bennekom en Adriaan van Boheemen) en Land in Zicht (Margarette Neep).
 
Tot en met zondag 19 november is er in het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47 te Haarlem) ook nog een expositie van de 10 genomineerde projecten. Daar is ook een kleine expositie van foto’s van de 10 genomineerde projecten, gemaakt door de Haarlemse fotograaf Chris Hoefsmit.
 
In het ABC kan ook schriftelijk een stem uitgebracht worden op een van de 10 genomineerde projecten voor de Lieven de Key Publieksprijs. Via www.haarlem.nl/lievendekeypenning kan ook digitaal een stem worden uitgebracht.
 
De jury bestaand uit Jeroen van Spijk, wethouder, Max van Aerschot, stadsbouwmeester, Martin van Bleek, voorzitter Vereniging Haerlem, Gabriel Verheggen, directeur ABC, Wim de Wagt, architectuurhistoricus, Marlies van Diest, landschapsontwerper en secretaris Hans van der Straaten, voormalig hoofd ruimtelijk beleid Gemeente Haarlem, zal op dinsdag 21 november in de Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem bekend maken wie de winnaar van de Lieven de Key Penning 2017 wordt. Die avond zal ook de winnaar van de Lieven de Key Publieksprijs bekend gemaakt worden.