DSL boekpresentatie

Academie van Bouwkunst te Amsterdam
Datum
do 7 DEC

Beschrijving

Op 7 december presenteert de DSL in de Academie van Bouwkunst Amsterdam haar eerste publicatie getiteld 'Landschapsarchitectuur: tussen ontwerp en onderzoek'. We nodigen je van harte uit hierbij te zijn.  

Op 7 december spreekt Sven Stremke zijn intreerede uit als lector aan de Academie van Bouwkunst. Aansluitend vindt de boekpresentatie plaats. Aanvang van het programma is 20.00 uur. 

Over de publicatie
De publicatie 'Landschapsarchitectuur: tussen ontwerp en onderzoek' is één van de uitkomsten van het Symposium DESIGN=RESEARCH, dat de DSL eind vorig jaar organiseerde. 
Nederlandse landschapsarchitecten zijn voorlopers bij het vinden van oplossingen voor ‘global issues’ als klimaatverandering, voedselvoorziening, de leefbaarheid van steden en de energietransitie. Zij zetten hierbij regelmatig ontwerpend onderzoek in als middel om vat te krijgen op opgaven en perspectieven te ontwikkelen. Maar wat is ‘ontwerpend onderzoek’ eigenlijk precies? Hoe wordt er in de dagelijks praktijk mee omgegaan? En kan ontwerpen worden ingezet voor kennisverwerving, en hoe dan?

In deze publicatie reflecteren onderwijsinstellingen, bureaus en opdrachtgevers vanuit hun eigen perspectief op vragen zoals deze en gaan ze op zoek naar een gemeenschappelijke basis om op voort te bouwen. Doel is het onderzoeksdomein, en daarmee de fundamenten van het vak, verder te ontwikkelen.

Met bijdragen van: Joeri de Bekker, Steven Delva & Marieke Berkers, Noël van Dooren, Mark Eker, Harma Horlings, Joks Janssen, Inge Kersten & Hank van Tilborg, Sanda Lenzholzer, Madeleine Maaskant, Jan Herman Meijer & Danielle Niederer, Steffen Nijhuis, Jorrit Noordhuizen & Wieteke Nijkrake, Adrian Noortman, Jeroen de Vries & Johan Vlug, Egbert Stolk en Abe Veenstra.

Tijd en plaats
Locatie: Hoge Zaal, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 211-213, 1011 PG Amsterdam. Aanvang: 20.00 uur. 

Programma
19.30 Ontvangst met koffie en thee
20.00 Welkom door Madeleine Maaskant, directeur Academie
20.05 Intreerede Sven Stremke
20.40 Introductie panel door Dirk Oudes
20.45 Reflectie door Dirk Sijmons, Andy van den Dobbelsteen & Lennert Goemans
21.00 Discussie met panel, onderzoeksgroep en publiek
21.20 DSL boekpresentatie 'Landschapsarchitectuur: Tussen ontwerp en onderzoek’
21.30 Borrel

Aanmelden
Locatie is de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 in Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang is vrij, graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Publicatie verkrijgbaar als download en print
De publicatie is na 7 december te downloaden via de DSL-website en als gedrukte versie verkrijgbaar via de DSL. Stuur hiervoor een email met naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak 21,00 euro (16,00 euro voor studenten / bedrag incl. verzendkosten) over naar NL47 INGB 0006 0357 75 ten name van de Dutch School of Landscape Architecture o.v.v. DSL publicatie. Het boek wordt na ontvangst van de betaling z.s.m. verzonden.