DSL: 'Hoe wil je leren?' Het onderwijs van de toekomst - NVTL

DSL: ‘Hoe wil je leren?’ Het onderwijs van de toekomst

Details

Datum: vrijdag 1 december 2023
Tijd: 13.00 – 18.30 uur
Locatie: Van Hall Larenstein Velp (in de Kapel), Larensteinselaan 26-A, 6882 CT Velp
Voor wie: Landschapsarchitectuur- en ontwerp studenten en docenten en mensen uit dit vakgebied die geïnteresseerd zijn in onderwijsvernieuwing, Leven Lang Leren en technologische ontwikkelingen in het vakgebied.

Aanmelden
Locatie: Van Hall Larenstein, Velp
vr 1 december 2023

De wereld is volop in beweging. Ook de manier waarop we kennis verwerven en hoe we deze overdragen verandert continu. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Hoe krijg en geef je les in deze veranderende wereld, welke nieuwe onderwijsvormen zijn er en wat is de invloed van AI op ons onderwijs en in ons vakgebied?

Op vrijdagmiddag 1 december 2023 organiseert de DSL een bijeenkomst ‘Hoe wil je leren?’ over het onderwijs van de toekomst. De DSL is een samenwerking tussen de NVTL, TU Delft, Wageningen Universiteit, Van Hall Larenstein, HAS Green Academy, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Erasmushogeschool Brussel en HOGENT KASK.

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte, een workshopronde en na afloop een borrel. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor interactie en het uitwisselingen van ervaringen.

Laat je inspireren door de blik van anderen, leer van best practices en verkrijg concrete handvatten. Meld je aan via de button of hoewiljeleren.eventbrite.com

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte, een workshopronde en na afloop een borrel. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor interactie en het uitwisselingen van ervaringen.

Programma
13.00-13.30u   Inloop met koffie/thee en cake en keuze maken deelsessie
13.30-14.00u   Welkom door Adrian Noortman (docent Landschapsarchitectuur Van Hall Larenstein en voorzitter DSL) en interactieve discussie door dagvoorzitter Edwin Verdurmen
14.00-14.30     Joost Emmerik (hoofd Landschapsarchitectuur Academie van Bouwkunst) over de opgaven en uitdagingen in het onderwijs
14.30-15.00 Henny Hoekstra (mede-eigenaar en commercieel directeur van Pluvo) over de biologie van het geheugen. Ontdek hoe je de vergeetcurve in jouw voordeel kunt gebruiken en krijg praktische leerpsychologie tips en tricks die je meteen kunt gebruiken​ om beter te leren.
15.00-15.15     Pauze
15.15-15.45     Dick Scholtus (Landschapsarchitect) over de wereld van toekomstig onderwijs waar #AI, creativiteit en kritisch denken samensmelten. Een wereld waar we ons voorbereiden op banen die nog niet bestaan.

15.45-16.45    Deelsessie naar keuze:

  • Interactieve workshop door Natascha van den Ban en Debora Treep. De workshop bestaat uit een korte introductie, waarna je werkt met koffers en het spel speelt op weg naar natuurinclusief ontwerp. Je gaat kijken naar de context van een plek: wat zijn de problemen en kansen? Vanuit lucht, biodiversiteit, voedsel, temperatuur en water ga je oplossingen bedenken en met elkaar in gesprek.
  • Presentatie door Aike Roodenburg. Ontdek de Nomadic School of Arts, waar studenten en docenten van KASK & Conservatorium een jaar lang de kracht van nomadisch werken hebben ervaren in en rond Gent (België). Aike Roodenburg, (ex-)coördinator, deelt de zeven principes die deze pedagogische benadering vormgeven. Verken het dynamische samenspel van locaties, tijdelijkheid, flexibiliteit en samenwerking, en ontdek hoe nomadisme het onderwijs verrijkt.
  • Workshop waar je zelf aan de slag gaat met AI door Dick Scholtus. 

16.45-17.00 Plenaire afsluiting
17.00-18.00 Borrel
18.00 Gebouw sluit