BNI & NVTL: Drawn to Drawing workshop - NVTL

BNI & NVTL: Drawn to Drawing workshop

Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën, Nieuwe Instituut 2023. Foto: Aad Hoogendoorn.

Details

Plaats: Nieuwe Instituut, Museumpark 25 Rotterdam
Tijd: Start 15.00 uur – einde 17.30 uur*

De leden van bni en NVTL zijn gratis (kortingscode via ledenmail of mail naar info@nvtl.nl. Niet leden 15,- euro. Vol is vol. Maximaal aantal plekken: 25.

 

Aanmelden
Locatie: Nieuwe Instituut, Rotterdam
di 26 maart 2024
De gevoelsmatige ratio; de hand die onuitgesproken kennis representeert.

Dinsdagavond 26 maart staat in het teken van het symposium “Drawn to Drawing – het belang van tekenen voor architecten.

Dinsdagmiddag 26 maart om 15 uur vindt een exclusieve tekenworkshop in de tentoonstelling “Nederland op de Tekentafel – 100 jaar aan ideeën voor de toekomst uit het heden en verleden” plaats. We starten met een introductie op de tentoonstelling door de curator.

De kunst van het tekenen

Victor Elberse (WdkA) en Jafeth Hagoort (CrA) geven een workshop. Deze activiteit is misschien niet wat je verwacht van een middagje tekenen, maar dat onverwachte is precies waar tekenen volgens deze Kunstenaar en Omleider over gaat. Met een analoog algoritme doorlopen we achterstevoren het pad van denken naar doen; van tekenrichting naar betekenis. De tekening die we gaan maken heeft lijnen maar is allereerst een spel, heeft lagen maar gaat vooral over de samenwerking daartussen, heeft sporen die je kunt volgen maar heeft een legenda die we nog moeten ontdekken. Wees geen held op sokken en waag de schaalsprong in het diepe. Dus, trek je stoute schoenen aan, stap uit je comfortzone en duik met ons mee in deze creatieve uitdaging. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een ervaring die je kijk op tekenen en architectuur zal verrijken.

Vervangt AI straks onze tekenaars?

AI lijkt tegenwoordig de creatieve artiest te vervangen maar is een vaardigheid aanleren en beheersen iets anders dan een commando geven voor iets creatiefs? We besluiten deze workshopmiddag met een presentatie door Cor Simon (illustrator en landschapsarchitect) over tekenen en AI. In een hybride vorm combineren we dit en staan na een middag architectonisch tekenen stil bij de betekenis en waarde van AI.

Praktisch

  • Nieuwe Instituut
  • Museumpark 25 Rotterdam
  • Start 15.00 uur – einde 17.30 uur

De leden van bni en NVTL zijn gratis (kortingscode via ledenmail of mail naar info@nvtl.nl. Niet leden 15,- euro. Vol is vol. Maximaal aantal plekken: 25.

NVTL dankt Evaline Kruyssen (bni) en Nieuwe Instituut voor het organiseren van deze interessante middag!

In de avond organiseert bni ook het Drawn to drawing symposium over tekenen. Met Liesbeth van der Pol, Bob Custers, Joost Swarte, Nadia Pepels, Riet Eeckhout en Wouter Veldhuis. Meld je hier aan.