Bosles door Simon Klingen - NVTL

Bosles door Simon Klingen

Details

Datum: woensdag 5 juni 2024
Locatie: in het Amerongse bos, lunch in restaurant Mas Montagne in Amerongen.
Kosten: De kosten voor de cursus bedragen per deelnemer € 285,- ex. btw. Koffie en lunch zijn inbegrepen.

Er is plaats voor maximaal 9 deelnemers.

Aanmelden
Locatie: Amerongse bos
wo 5 juni 2024

Een ééndagscursus over bos en bosbeheer in het Amerongse bos
In de ochtend gaat het om inzicht in de belangrijkste processen die in het bos spelen: groei van bomen en de concurrentie tussen de bomen onderling. Voor die concurrentie spelen boomeigenschappen zoals groeisnelheid en lichtbehoefte een belangrijke rol. Er worden leeftijden geschat en de ontstaansgeschiedenis en perspectieven van de verschillende soorten bos geanalyseerd. Na de lunch gaat het vooral om bosbeheer: welke mogelijkheden heeft de beheerder om het bos ‘naar zijn/haar hand te zetten’? Lukt het om bijvoorbeeld wensen ten behoeve van natuurbehoud te combineren met houtproductie? En welke aspecten zijn van belang voor de bosbezoeker / natuurliefhebber? En welk type bos past in een bepaald ontwerp? 

Lees verder>

Cursus geschikt voor landschapsarchitecten
Boskenner Simon Klingen doceert aan bosprofessionals, maar ook aan ontwerpers en landschapsarchitecten. Zijn cursussen zijn gericht op het verschaffen van inzicht in de processen in het bos, minder op kennis, die is immers op meer plaatsen te vinden. Hij laat deelnemers kijken en nadenken. Zo maakt een
Bosles duidelijk hoe bos ‘werkt’, en wat de effecten zijn van verschillende vormen van ingrijpen, ofwel van het bosbeheer.