Congres 'Biodiversiteit en gemeenten' - NVTL

Congres ‘Biodiversiteit en gemeenten’

Details

Datum: dinsdag 14 februari 2023
Tijd: 13:00 – 18:00 uur

Aanmelden
di 14 februari 2023

Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel nodigt gemeenten en stakeholders uit voor een landelijk congres over de rol van gemeenten in het versterken van biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Dit congres zal plaatsvinden op dinsdag 14 februari van 13:00 tot 18:00 in Congrescentrum Antropia in Driebergen. Het doel van het congres is om gemeenten handvaten te bieden voor de aanpak van biodiversiteitsvraagstukken in de bebouwde omgeving.

Het Deltaplan en Wageningen Universiteit & Research hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de inzet van gemeenten op het gebied van biodiversiteit en de knelpunten die ze hierbij ondervinden. Tijdens het congres zullen de bevindingen uit dit onderzoek worden gepresenteerd. Daarnaast lichten we graag toe wat we als Deltaplan doen en van plan zijn op het gebied van biodiversiteit in de bebouwde omgeving.

In de tweede helft van de middag kun je deelnemen aan diverse workshops die inzicht bieden in de aanpak van biodiversiteitsvraagstukken. Hoe betrek je je inwoners? Hoe veranker je biodiversiteit in het beleid? Hoe monitor je biodiversiteit? De workshops zullen worden gegeven door koplopergemeenten en groene organisaties, die via deze thema’s werken aan het bevorderen van biodiversiteit.

De inschrijving voor de workshops en het volledige programma volgen later.

Meer info