NVTL & Vandersanden excursie stad Deventer: succes van een ruimtelijk kader - NVTL

NVTL & Vandersanden excursie stad Deventer: succes van een ruimtelijk kader

Details

Wat: Excursie binnenstad Deventer
Onderwerp: hoe een ruimtelijk kader samenhang creëert in een eeuwenoude binnenstad
Datum: donderdag 22 juni 2023
Tijd: 12.00 –  ca. 17.30 uur

Ontvangstlocatie: Bibliotheek Deventer Centrum (in het Biebcafé), adres: Stromarkt 18, 7411 PK  Deventer

Aantal deelnemers: max. 25. NVTL-leden krijgen voorrang.

Voor wie: enkel voor landschapsarchitecten, -ontwerpers, stedenbouwkundigen, gemeente-ambtenaren, adviseurs civiel en aanverwante professionals in het openbare ruimte werkveld.

Kosten: Deelname incl. lunch/borrel is gratis.

Aanmelden: druk op aanmeld-button of stuur een e-mail naar b.hesen@vandersanden.com

* Door deel te nemen bent u zich ervan bewust dat Vandersanden video-opnamen en foto’s maakt tijdens de excursie. Deze gebruikt Vandersanden in haar communicatiekanalen.

Aanmelden
do 22 juni 2023

Deventer is één van de oudste en best bewaarde steden van Nederland. De Hanzestad aan de IJssel kent een modern-monumentale sfeer met bijzonder gevels, historische kerken en eeuwenoude pleinen. Sinds de jaren ‘90 is de buitenruimte van de binnenstad flink aangepakt. Door een duidelijk leidmotief op te stellen voor de inrichting van de buitenruimte is een bijzondere samenhang tussen componenten ontstaan, met voldoende ruimte voor creatieve interpretatie door architecten en ontwerpers.

Samen met baksteenfabrikant Vandersanden, zelfstandig stedenbouw-historicus Daaf Ledeboer en Joeri Sowka van Buro Lubbers beschouwen en ervaren we de transformatie van de buitenruimte. Op niveau van ontwerp, gebruiksfuncties, groen, materialen en detailleringen. Een middag vol inspiratie, netwerkmogelijkheden en een gezonde portie beweging. Meld u direct gratis aan.

SPREKERS/GIDSEN

Daaf Ledeboer
Zelfstandig stedenbouw-historicus en vormgever openbare ruimte

Daaf Ledeboer is een zelfstandig adviseur, beleidsmaker en strategisch procesmanager op het gebied van stedelijke herontwikkeling, erfgoed, herstructurering, ruimtelijke vormgeving en herinrichtingen. In zijn rol als supervisor/adviseur vormgeving openbare ruimte bij de Gemeente Deventer was hij 10 jaar verantwoordelijk voor de herinrichting van de historische binnenstad.

Joeri Sowka
Architectonisch / Stedenbouwkundig ontwerper, Buro Lubbers

Joeri Sowka werkt als ontwerper bij Buro Lubbers aan diverse landschappelijke en stedenbouwkundige opgaven in Nederland en over de grens. Hij is daarnaast werkzaam als docent aan de faculteit stedenbouw op de Technische Universiteit Eindhoven waar hij onder andere onderzoek doet naar klimaatadaptatie in de stad.

ORGANISATOR

De excursie wordt gehost door Vandersanden, partner van NVTL. Vandersanden is fabrikant van duurzame straatbakstenen en onderneemt voor volgende generaties. Het familiebedrijf heeft de belofte om in 2050 C02-neutraal te produceren en deelt graag kennis met de markt. Het mooiste maak je immers samen. 

PROGRAMMA

Het programma start om 12.00 en duurt tot ca. 17.30 uur. We beginnen met een gezamenlijke lunch.

  • 12.00 Ontvangst met lunch in het Biebcafé – Bibliotheek Deventer Centrum
  • 13.00 Aftrap en lezingen in de theaterzaal – Bibliotheek Deventer Centrum
    • Context en inleiding op de excursie – Daaf Ledeboer
    • Masterclass inrichting binnensteden en pleinen – Joeri Sowka
  • 14.00 Wandeltour door de binnenstad onder leiding van Daaf Ledeboer en Joeri Sowka
    • Uitgebreide wandeling langs verschillende pleinen, gebouwen, woonstraten en werk-winkelgebied. Voorzien van deskundige toelichting.
  • 16.30 Borrel – MIMIK Film Theater en Café

17.30 Einde