Frans-Nederlandse ontmoetingsdag in Urban Design - NVTL

Frans-Nederlandse ontmoetingsdag in Urban Design

Locatie: Floriade, Almere
di 4 oktober 2022

Hoe kunnen we een harmonieuze, duurzame en veerkrachtige stad opbouwen door de inrichting van de openbare ruimte op het gebied van welzijn, mobiliteit en veiligheid in Nederland en Frankrijk aan te pakken?

Op deze bijeenkomst zullen deskundigen op het gebied van stadsplanning bijeenkomen voor intercollegiale uitwisselingen, inter-professionele casestudies en individuele ontmoetingen:

Gemeenten (onder meer Parijs, Amsterdam, Lyon, Den Haag, Lille en Ajaccio),  Landschapsarchitecten, Civieltechnische bureaus en fabrikanten van stadsmeubilair en leveranciers van stedelijke oplossingen.

Op deze dag zal u de gelegenheid hebben om met andere Franse en Nederlandse experts op het gebied van stadsplanning van gedachten te wisselen. Daarnaast is dit uiteraard de uitgelezen kans om zowel Franse als Nederlandse opdrachtgevers te ontmoeten.

Thema’s die zijn voorgedragen zijn Security By Design, mobiliteit, de visuele identiteit van een stad, de vergroening van historische stadscentra, hitte-eilanden en waterdoorlatende bodemafdekking.

Wij zullen een drietal onderwerpen kiezen die tijdens werkgroepen en/of ronde tafels zullen worden behandeld.

Deze uitwisseling is bijzonder belangrijk na de corona crisis die zijn weerslag heeft gehad op onze relatie met de stad.

Voor meer informatie, de agenda en/of uw aanmelding, kunt u mailen naar s.craenen@cfci.nl of f.carquillat@cfci.nl of naar de website gaan.

Agenda van de bijeenkomst

  • 9.00 – 9.15         Ontvangst met koffie

  • 9.15 – 10.15          Plenaire presentatie

  • 10.30 – 12.00       Peer-to-peer uitwisselingen:

Rondetafelgesprek met 4 of 5 sprekers en vervolgens uitwisselingen met een publiek van vakgenoten.

Lunch ​

  • 13.00 – 14.30      Uitwisseling tussen sector professionnals:

Casestudie, de overwogen oplossingen/methoden.

  • 14.30 – 15.00      Samenvattingen van de bevindingen/oplossingen

  • 15.00 – 17.30      Individuele afspraken

Cocktail