Gardenista ‘Leef in het Groen’ - NVTL

Gardenista ‘Leef in het Groen’

Details

Datum: 22 t/m 26 september 2021
Thema: Leef in het groen
Locatie: historische buitenplaats Den Alerdinck in Laag-Zuthem nabij Zwolle

Meer informatie
Locatie: Laag-Zuthem nabij Zwolle
wo 22 september 2021

De voorbereidingen van Gardenista zijn in volle gang en de vereniging KMTP/Groei & Bloei had gehoopt de tweede editie van het groene festival eind mei 2021 te houden, een jaar na de eerste noodgedwongen verplaatsing in verband met het coronavirus COVID-19.

Gezien de huidige strenge maatregelen en het vooruitzicht dat de vaccinatie in januari zal starten, heeft KMTP/Groei & Bloei besloten Gardenista te verplaatsen naar september. Het belang van de volksgezondheid staat voorop. Ook het najaar biedt volop mogelijkheden tuinieren te beleven en te vieren tijdens het groene festival Gardenista.

Het publiek is welkom tijdens de tweede editie van Gardenista van 22 tot en met 26 september 2021 op de historische buitenplaats Den Alerdinck in Laag-Zuthem nabij Zwolle.

Competities

Met competities voor bloemschikkers, kwekers en tuinontwerpers creëert Gardenista interactie tussen inzenders en publiek. Studenten, professionals en amateurs in alle sectoren van het groen kunnen hun vakbekwaamheid tonen. Hierdoor ontstaat een divers aanbod waarbij het publiek, naast professionele jurering, de beste inzendingen kiest.

Leef in het groen

Het thema van 2021, Leef in het groen, staat voor het goede gevoel dat groen kan geven. De bezoeker gaat dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uitkomen dan ze binnenkwamen’. Daarbij gaat het festival verder dan tuinen en bloemen. Op alle onderdelen van Gardenista gaat de aandacht uit naar duurzaamheid en biodiversiteit.

KMTP/Groei & Bloei

KMTP/Groei & Bloei is met bijna 35.000 leden de grootste tuinvereniging van Nederland en Vlaanderen (Tuinpunt). De 130 lokale afdelingen organiseren diverse groene activiteiten in de eigen regio. Het maandblad Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift van de Lage Landen. Het groene festival Gardenista is een initiatief van KMTP/Groei & Bloei.