Het GreenEvent - NVTL

Het GreenEvent

default

Details

Praktische informatie

Datum & tijd:
Datum: 8 juni 2023
Tijd: 9:00 tot 16:00 met aansluitend een netwerkborrel

Locatie:
Resort Life is Good
Gouverneursweg 6c
5473 VB, Heeswijk Dinther

Parkeren:
Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein. Om er zeker van te zijn dat er voldoende parkeerplekken zijn én uiteraard uit duurzaamheidsperspectief, vragen we u zoveel mogelijk te pendelen naar het event.

Entree:
De toegang voor GreenEvent 2023 is gratis!

Lunch:
De lunch wordt verzorgd. Heeft u allergieën? Meldt dit van tevoren even aan ons via greenevent@greenmax.eu, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Aanmelden
do 8 juni 2023

Het GreenEvent
Dé dag voor kennis & inspiratie op groengebied! 

Het GreenEvent is dé dag voor kennis en inspiratie op groengebied. Met trots kondigen we dit jaar de allereerste editie van het gloednieuwe GreenEvent aan!

Toonaangevende sprekers komen deze dag hun verhaal vertellen over belangrijke thema’s binnen de groenwereld, zoals klimaatadaptatie, groen en gezondheid, werklandschappen van de toekomst en bewonderenswaardige innovaties.

Het GreenEvent biedt een uitgebreid programma met lezingen, workshops en netwerkmogelijkheden. De dagvoorzitter is Lodewijk Hoekstra, Nederlands meest bekende tv-tuinman en presentator. Sprekers van onder andere TU Delft, Norminstituut Bomen en IVN Nederland zullen deze dag hun kennis delen en inspirerende verhalen vertellen.

Naast de bevlogen sprekers, staan er ook vooruitstrevende bedrijven en organisaties met stands om u graag uitleg te geven over specifieke onderwerpen, zoals het bodemleven, groen in de infrastructuur, bomen gezond oud laten worden in de stad en nog veel meer.

Het GreenEvent is een unieke kans om te netwerken met professionals uit de groenwereld en om nieuwe ideeën op te doen voor uw bedrijf of organisatie.

Zien wij u 8 juni 2023 op het GreenEvent in Heeswijk Dinther?

Meld u aan via www.greenevent2023.com!  

Het programma
9:00 – 9:30 – Ontvangst
Welkom GreenEvent 2023 door Lodewijk Hoekstra
Om 9:00 is de ontvangst. Om 9:30 heet dagvoorzitter Lodwijk Hoekstra iedereen welkom.

9:45 – 10:30 – Keynote
Werklandschappen van de toekomst
Renske Visscher van IVN Nederland vertelt over de vergroening van industrieterreinen en werklandschappen van de toekomst.

10:30 – 11:15 – Keynote
De Boommonitor
Tom Corton van Norminstituut Bomen vertelt over de onschatbare waarde van bomen, het boomkroonvolume en ondergrondse ruimte en de boommonitor om tot ontwerpeisen te komen.

11:30 – 12:00 – Workshop 1*
Belang van groen ten aanzien van gezondheid
Wim Lips van Lips Groen (winnaar van de gouden award op Floriade Expo 2022), vertelt over het belang van groen ten aanzien van gezondheid.

11:30 – 12:00 – Workshop 2
Klimaatadaptieve standplaatsinrichting van stadsbomen
Boomdeskundige-Arborloog Bert van Gils van GreenMax Group vertelt over het klimaatadaptief inrichten van de standplaatsen van bomen. Hij legt uit waarom dit zo belangrijk is én geeft praktische tips.

11:30 – 12:00 – Workshop 3*
Van ontwerp tot groen eindresultaat bij Booking.com in Amsterdam
Leo van Dalen van Koninklijke Ginkel Groep neemt u mee in het proces van vergroening van begin tot eind. Ontdek wat er allemaal nodig om een ontwerp te realiseren tot een groen eindresultaat.

12:00 – 13:15 – Lunch
Tijd voor een lekkere lunch!
Een uitgelezen gelegenheid om te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen onder het genot van een heerlijke lunch. Tegelijkertijd is er ruimte om een kijkje te nemen bij het GroenPlein*.

13:15 – 13:45 – Keynote
Gerecycled kunststof als oplossing voor vergroening
In een interessant huiskamergesprek met Eric van Oss van GreenMax Group, Joan Hanegraaf van Oerlemans Plastics en Henry van Tilburg van UniqueColors wordt gerecycled kunststof voor vergroening besproken vanuit verschillende perspectieven. Het gesprek vindt plaats onder leiding van Lodewijk Hoekstra.

13:45 – 14:30 – Keynote
Innovaties met een groene inspiratie voor een duurzame en uitdagende toekomst
Dr. Bob Ursem van TU Delft geeft een lezing over toonaangevende innovaties en ontwikkelingen in de groenwereld. Er komen innovaties aan bod die tot een paar jaar geleden nog als onmogelijk werden beschouwd en inmiddels al zijn gerealiseerd.

14:45 – 15:15 – Workshop 4
Totaaloplossing voor volwassen, vitale bomen
Joris van de Vleuten (Den Ouden) en Elco van Uden (GreenMax Group) vertellen over de kracht van samenwerken binnen de groenbranche met een totaaloplossing voor gezonde, vitale bomen.

14:45 – 15:15 – Workshops
Workshop 1 & 3
Workshops 1 & 3 vinden opnieuw plaats. U kunt in totaal deelnemen aan twee workshops die u aanspreken.

15:30 – 15:45 – Afsluiting
Plenaire afsluiting door Lodewijk Hoekstra
Tijd voor de plenaire afsluiting door Lodewijk Hoekstra.

15:45 – 17:30 – Netwerken
Netwerkborrel
Na een dag vol kennis en inspiratie, is de netwerkborrel hét moment om nieuwe contacten te leggen en nieuwe mogelijkheden en ideeën tot stand te laten komen. Voor hapjes en drankjes wordt uiteraard gezorgd!

Het GroenPlein
Op het GroenPlein vindt u stands van deelnemende bedrijven aan het GreenEvent, zoals Den Ouden, TreeNovations, Solid Green, NL Greenlabel, Norminstituut Bomen, Lips Groen, QuickHedge, GreenGuard, TreeBuilders en GreenMax. Het is een samenkomst van diverse duurzame initatieven en een plek om kennis en inspiratie op te doen op groengebied.