Het Kantinegesprek - NVTL

Het Kantinegesprek

Foto Copijn landschapsarchitecten
Locatie: ACEC gebouw in Apeldoorn
do 15 juni 2023

Het Kantinegesprek (hét inspiratieplatform voor tuin, kunst en landschap sinds 2012!) vindt op DONDERDAG 15 juni aanstaande weer plaats: een avond vol inspiratie en ontmoeting over tuin- en landschapsontwerp, kunst, planten en wetenschappen. Tijdens deze avond krijgen diverse sprekers de gelegenheid om hun werk voor het voetlicht te brengen. Wederom hebben we een bijzonder programma samengesteld. Locatie is als altijd het ACEC gebouw in Apeldoorn. Voor deze editie zijn de sprekers:

Menno Schilthuizen is evolutiebioloog en hoogleraar kenmerk evolutie en biodiversiteit en werkt onder meer voor de Universiteit Leiden en Naturalis. Als onafhankelijk wetenschaps communicator via Studio Schilthuizen zet hij zich in om het begrip van evolutie te bevorderen en een relatie te leggen tussen evolutie en hedendaagse ontwikkelingen.

Madelon Oostwoud is tuinontwerper én auteur van diverse groenboeken over eetbare tuinen, permacultuur en voedselbos. Madelon neemt ons in haar presentatie mee op excursie langs de Voedselbosrand, haar meest recente boek.

Ontwerper Frank Tjepkema is verantwoordelijk voor de nieuwe entreepoort van Paleis Het Loo. De poort bestaat uit twee lagen. De buitenste cortenstalen laag biedt via abstracte uitsparingen doorkijk op een tweede, witte laag die verwijst naar de barokke patronen in de tuin van Paleis Het Loo.

Frodo Dekker is de bevlogen tuinder en natuurliefhebber achter De Smaeckacker, een kleinschalige kwekerij van culinaire groenten en historische fruitbomen in Best. Het kweken van voedsel is hier geen ‘gewoon’ tuinieren, maar toveren met bodem en plant. Tuinmagiër Frodo neemt jullie mee naar zijn acker.

Sander Rombout van Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten is betrokken bij de herinrichting van ontvangstgebied Paleis Het Loo. Hiervoor is een beeldkwaliteitsplan opgesteld om  de integraliteit van de inrichtingsopgave te bewaken en alle diverse ontwerpopgaven in het Paleispark en inpassingsopgaven in de Paleistuinen op elkaar te laten aansluiten. Sander neemt ons mee in het proces van het verbinden van verleden en toekomst.

Gezellig mee-eten van een overheerlijk buffet kan om 18.00 uur voor € 17,50
De avond zelf start om 19.30 uur. Entree is gratis!

Aanmelden voor de avond en voor de optionele maaltijd is verplicht en kan via kantinegesprek@ontwerpinstituut.nl .