MAAI MEI NIET: ERVARINGEN MET MAAIBEHEER - NVTL

MAAI MEI NIET: ERVARINGEN MET MAAIBEHEER

Details

15.45 tot 16.30 uur

Steenbreek organiseert maandelijks een online expertmeeting. In slechts 45 minuten krijg je uitleg van een expert over een actueel onderwerp en is er ruimte om je vragen te stellen. De items die aan bod komen zijn divers en gericht op professionals, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Aanmelden
Locatie: Online
di 9 april 2024

Waar maken we het verschil? De bermen binnen de gemeente Leeuwarden worden al jaren natuurvriendelijker beheerd. Wat is  hun aanpak, hoe hebben ze dit georganiseerd en wat is de meerwaarde van deze aanpak? Geert Draaistra is Adviseur Planontwikkeling en Innovatie bij de gemeente Leeuwarden en geeft een lezing over de ervaringen die de gemeente heeft met natuurvriendelijker beheer.

Naast de voordelen komen ook de praktische problemen ter sprake. Is het natuurvriendelijker beheren van bermen altijd gewenst of zijn juist de aangrenzende percelen kansrijker? Waar zien ze koppelkansen om ecologische verbindingen te leggen en te versterken? Vanuit de dagelijkse praktijk wordt volop kennis gedeeld.