Masterclass: Klimaatadaptatie in de Openbare Ruimte (7 en 21 nov)
Details
DETAILS
Wat: Masterclass: Klimaatadaptatie in de Openbare Ruimte
Onderwerp: Vanuit de basis klimaatadaptief ontwikkelen
Datum: 12 september 2024
Tijd: 09:30 – ca. 16.30 uur
Ontvangstlocatie: Productielocatie in Tolkamer. Adres: Bijland 5, 6916KA Tolkamer.
Aantal deelnemers: max. 25 vakprofessionals
Voor wie: enkel projectleider, beheerder, beleidsmedewerker, landschapsarchitect of-ontwerper, stedenbouwkundige of (civieltechnische) adviseur en overeenkomstige professionals die werkzaam zijn in het openbare ruimte werkveld.
Kosten: Deelname incl. lunch/borrel is gratis.
Video en fotografie: tijdens het event kunnen video-opnamen en foto’s worden gemaakt die Vandersanden gebruikt in haar communicatiekanalen.
ORGANISATOR
De excursie wordt gehost door Vandersanden in samenwerking met ingenieursbureau BOOT. Vandersanden is fabrikant van duurzame straatbakstenen en onderneemt voor volgende generaties. Het familiebedrijf heeft de belofte om in 2050 C02-neutraal te produceren en deelt graag kennis met de markt. Het mooiste maak je immers samen.
Vanuit de basis klimaatadaptief ontwikkelen
Hoe zorg je ervoor dat de gebouwde omgeving bestand is tegen overstromingen, wateroverlast, droogte, hitte, biodiversiteitsverlies en bodemdaling? Door te bouwen en in te richten met het oog op het toekomstige klimaat, kunnen we ervoor zorgen dat we ook in de toekomst in een veilige, gezonde en groene omgeving kunnen blijven wonen en werken.
Doe mee aan de Vandersanden Masterclass en werk samen met vakgenoten onder begeleiding van ingenieursbureau BOOT. In deze unieke editie ga je actief aan de slag met de basisprincipes van klimaatadaptief ontwikkelen.
Wat kun je verwachten?
Tijdens de workshop zullen we ons richten op twee belangrijke principes die steeds meer aandacht krijgen binnen ruimtelijke plannen:
- Water- en bodemsturend bouwen: Leer hoe je waterbeheer en bodemgesteldheid centraal stelt in je bouwprojecten.
- Klimaatadaptief ontwikkelen volgens de Landelijke Maatlat: Ontdek hoe je projecten kunt ontwerpen die bestand zijn tegen de uitdagingen van het veranderende klimaat.
Praktijkgerichte casus
Je gaat niet alleen luisteren, maar ook doen! Werk samen met andere deelnemers aan een ingebrachte casus en breng de theorie direct in de praktijk. Dit hands-on gedeelte zorgt ervoor dat je de opgedane kennis meteen kunt toepassen in je eigen projecten.
Rondleiding door de straatbaksteenfabriek in Tolkamer
In de middag krijgen de deelnemers een exclusieve rondleiding door onze straatbaksteenfabriek in Tolkamer. Maak kennis met een van de modernste baksteenovens en ontdek de nieuwste robottechnologie voor het beladen en ontladen van de ovenwagens.
Interactief programma 7 en 21 november 2024
Tijdens deze editie bieden we u een gevarieerd en interactief programma aan. Naast de workshop met ingenieursbureau BOOT krijgt u uiteraard ook een rondleiding door onze straatbaksteenfabriek in Tolkamer. U maakt kennis met een van de modernste baksteenovens maar ook met de nieuwste robottechnologie voor het beladen en ontladen van de ovenwagens.
09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Welkom en kick-off
10.15 uur Workshop: vanuit de basis klimaatadaptief ontwikkelen door Rogier Hardeman, ingenieursbureau Boot
12.30 uur Lunch
13.15 uur Inleiding productieproces straatbaksteen
13.30 uur Uitgebreide fabrieksrondleiding met bezichtiging van nieuwe robotlijn
15.30 uur Netwerkborrel
16.30 uur Afsluiting
Over de spreker
Rogier Hardeman, BOOT
Creatief maar realistisch, op een sociaal- en technische manier. Dit is hoe Rogier te werk gaat in zijn functie als Adviseur Water en Klimaatadaptatie om wooncorporaties, projectontwikkelaars, gemeenten en stedenbouwkundige bureaus te ondersteunen projecten toekomstbestendig en klimaatrobuust te ontwikkelen. Ieder project is uniek waarbij vanuit de basis zo veel als mogelijk ingespeeld op de fysieke- en beleidstechnische spelregels om bij ieder project zo efficiënt mogelijk om te gaan met ruimte, tijd, grondstoffen, geld en middelen.