Naturio Masterclasses voor bebouwd gebied (feb, mrt of apr) - NVTL

Naturio Masterclasses voor bebouwd gebied (feb, mrt of apr)

do 1 februari 2024

Leer natuurkwaliteit realiseren in bebouwd gebied!

Meer kennis die zorgt voor meer natuur en biodiversiteit. Dat is de inzet van de cursussen, workshops en presentaties van Naturio. Inmiddels heeft iedereen de neus wel de goede kant op staan en wordt natuur steeds meer meegenomen in ontwerp- en beheerplannen. Maar werkt het ook en is er voldoende kennis aanwezig? En wat betekent meer kwaliteit? Minder maaien? Bloembollen in plaats van zandblauwtjes voor wilde bijen? Overal gefaseerd maaien? Inzaaien of vaste planten? Waar wordt het nu echt beter van?

Naturio start in 2024 met 4 unieke masterclasses voor bebouwd gebied Ontwerp, aanleg én beheer moeten kloppen om tot goede resultaten te komen. Voor vakmensen zonder ecologische achtergrond worden vanaf 2024 de volgende masterclasses aangeboden;
• Masterclass Natuurgericht groenbeheer
• Masterclass Natuurgericht maaibeheer
• Masterclass Meer natuur in ontwerp
• Masterclass Stadsnatuur

De masterclasses bestaan uit 5 vaste cursusdagen, 1 bonusdag en 2 online coachingsmomenten voor de eigen werkpraktijk. Alle cursusdagen bevatten een excursiegedeelte en sommige vinden zelfs volledig in de buitenlucht plaats. Theorie en diepgang op het gebied van natuur en ecologie worden zo met veel praktijk gecombineerd.

De masterclasses worden in verschillende steden, zo centraal mogelijk in het land gegeven met een vaste groep van 10 deelnemers. Niet meer en niet minder. Om de groepen gevarieerd te houden kunnen maximaal 2 mensen van één organisatie deelnemen. Anders is er in-company natuurlijk ook veel mogelijk.

Leer meer over natuurpotenties en hoe deze te benutten. Vind het wiel niet opnieuw uit, maar leer van andere organisaties en goede voorbeelden uit de praktijk.

Nieuw en toch niet nieuw
De masterclasses borduren voort op het aanbod van losse cursusdagen van Naturio die door diverse cursisten ook als serie zijn gevolgd. De inhoud van de cursusdagen is daarmee gebaseerd op veel ervaring en de aanpak is geoptimaliseerd. De wens om aanvullend meer de praktijk in te gaan en buiten te leren heeft tot deze nieuwe masterclasses geleid. Eerdere cursussen worden vrijwel unaniem aangeraden door cursisten. Alle cursussen van Naturio worden door honderden cursisten gewaardeerd met een gemiddelde van 8,4!
Kortom, meld snel aan om te profiteren van beproefde inhoud in een nieuw jasje. De Masterclasses starten in februari, maart of april 2024. Vol = vol. Meer informatie en aanmelden op www.naturio.nl