Open Oproep - debat II aanbestedingscultuur - NVTL

Open Oproep – debat II aanbestedingscultuur

Details

Tijd: 14.30 – 17:00 u
Locatie: Bluecity, Maasboulevard 100 te Rotterdam

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via dit formulier. Plaatsen zijn beperkt. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, meld je dan alsjeblieft tijdig af door een mail te sturen naar Postbus.rijksadviseurs@rijksoverheid.nl.

Tijdens dit evenement worden er foto’s gemaakt. Door deel te nemen aan het Debat aanbestedingscultuur, stemt u impliciet in met het gebruik van eventuele foto’s voor promotionele doeleinden, inclusief publicatie op de website van het College van Rijksadviseurs en sociale mediakanalen zoals LinkedIn. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit op de dag zelf aangeven.

Aanmelden
Locatie: Rotterdam
do 29 augustus 2024

Een Open Oproep in Nederland? In navolging van het dynamische debat over de Waarde(n) van de ontwerper gaat het College van Rijksbouwmeester en Rijksadviseurs (CRa) op donderdag 29 augustus in Bluecity te Rotterdam in gesprek met opdrachtgevers, adviseurs en ontwerpers over de (nieuwe) Open Oproep.

Wat houdt de (nieuwe) Open Oproep precies in? In hoeverre is het wenselijk de Open Oproep in Nederland te (her)introduceren?

Hoe kunnen we lessen en ervaringen van het team Vlaams Bouwmeester benutten en toepassen bij aanbestedingen van ontwerpdiensten in Nederland?

Programma
14:30-15:00     Inloop
15:00-15.15     Opening: Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en moderator Sophie Stravens
15:15-16:00     Presentatie (nieuwe) Open Oproep: Tania Hertveld, team Vlaams Bouwmeester
16:00-16:15     Pauze
16:15-17:00     Interactief debat
17:00-18:00     Borrel

Belang krachtig architectuurbeleid
Ruimtelijke kwaliteit kan niet zonder krachtig architectuurbeleid. De afgelopen tien jaar is het belang van een nationaal architectuurbeleid in Nederland echter naar de achtergrond verdwenen. Het moment is aangebroken daar verandering in te brengen. Het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer bracht discussie op gang en de gemoederen in beweging. In dit debat brengen we betrokken partijen bij elkaar en reflecteren we op de huidige aanbestedingscultuur. Hoe kunnen we die cultuur, en daarmee de ruimtelijke kwaliteit, gezamenlijk naar een hoger niveau tillen?

Het CRa wil op basis van de lessen die voortkomen uit het debat aanbevelingen doen aan de Rijksoverheid. We kijken uit naar je bijdrage aan deze belangrijke discussie.