BIJHOUWERPRIJS, BIJHOUWERLEZING EN NHBOS TALENTBEURS 2024 - NVTL

BIJHOUWERPRIJS, BIJHOUWERLEZING EN NHBOS TALENTBEURS 2024

Locatie: Rotterdam
vr 19 april 2024

Op 19 april 2024 reikt Stichting NHBOS de Bijhouwerprijs uit aan Landschapsarchitect Paul Achterberg vanwege zijn bijzondere en hoogwaardige verdienste op het gebied van de tuin- en landschapsarchitectuur. 

Bij deze gelegenheid wordt ook de Bijhouwerlezing uitgesproken en wordt het werk gepresenteerd van de talentbeurs ontvangers van de afgelopen jaren.

Voor meer informatie zie de NHBOS website. Binnenkort sturen wij onze leden een uitnodiging per ledenmail.

Bijhouwerprijs

Aan de prijs is een geldbedrag van € 25.000,– en een wisselbokaal verbonden. De prijswinnaar besteedt het bedrag aan een project, activiteit of evenement dat een relatie vertoont met het gelauwerde werk. Dat kan verschillende vormen aannemen: een tentoonstelling, een publicatie, een presentatie, een debat of iets vergelijkbaars.

Prijswinnaars kunnen individuen zijn die een bijzondere betekenis hebben of hebben gehad voor het vakgebied, adviesbureaus of hoveniersbedrijven die zich onderscheiden door een bijzonder oeuvre, maar ook diensten of afdelingen van overheidsorganisaties die hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het landschap of de stedelijke buitenruimte op hoog niveau hebben ingevuld.