Vakexcursie Het Plein in Utrecht - NVTL

Vakexcursie Het Plein in Utrecht

Details

  • Adres: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht
  • Datum en tijd: 6 juni 2024 van 14.00 uur tot 20.00 uur. Wij zorgen voor het diner.
  • Optioneel: vooraf een rondleiding Spoorwegmuseum (bij voldoende aanmeldingen)
Aanmelden
Locatie: Utrecht
do 6 juni 2024

Waarom een vakexcursie in Utrecht?

Nou, allereerst omdat er in Utrecht ontzettend veel te zien, te ontdekken en te leren is op het gebied van inrichting en vergroening. De omvorming van de Catharijnesingel naar langzaam verkeer, trekt bijvoorbeeld al talloze studenten uit het buitenland. Neem daarbij de terugkeer van het water die een natuurlijke parkroute met zich meebracht en je hebt een prijswinnend project waar talloze Utrechtenaren van genieten.

Het Domplein dat na herinrichting het verleden uit de Romeinse tijd zichtbaar maakt en dat dankzij ingrepen met licht, water en bestrating, zijn verhaal vertelt aan de bezoeker. Het stationsgebied met het Jaarbeursplein van Utrecht is voortdurend in transitie en blijft daardoor het ontdekken waard. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is genoeg te zien en te vertellen en we willen graag dat jij dit gaat ervaren!

Waarom bijwonen?

Wij beloven een interessante dag voor landschapsontwerpers, ontwerpers van de openbare ruimte en medewerkers van gemeenten. Welke keuzes zijn er in Utrecht gemaakt, wat waren de wensen van de opdrachtgever Gemeente Utrecht en hoe is daar invulling aan gegeven? Welke mogelijkheden, maar ook onmogelijkheden en obstakels kwamen in de diverse plannen aan het licht en hoe is daarmee omgegaan? In deze verhalen word je meegenomen door Joost Rosdorff, senior ontwerper openbare ruimte bij Gemeente Utrecht en Rutger van der Klip, projectleider en technisch ontwerper bij OKRA Landschapsarchitecten.

Wij nemen je graag mee langs een aantal van deze projecten. Dat doen we zowel te voet als per boot, zodat er volop ruimte is voor netwerken, gesprek en genieten van wat Utrecht, ook aan groen, te bieden heeft.

Waar en wanneer?

Eén groep maakt een wandeling en de andere groep gaat met de boot. De wandelroute is 3 kilometer lang en duurt, inclusief presentaties, ongeveer 1,5 uur. De boottocht duurt ongeveer even lang. Het eindpunt van zowel de wandeling als de boottocht is Hoog Catharijne, waar de groepen van activiteit wisselen. De personen die te voet zijn gekomen, stappen dan op de boot en andersom. De gehele excursie, inclusief deze wissel, duurt 3 uur. De middag wordt afgesloten met een diner, waarvoor aanmelding vereist is.

Over Kennisplatform Het Plein

Het Plein is een initiatief van aan elkaar complementaire bedrijven die elk specialist zijn op hun eigen gebied. Van aankleding en aanleg tot waterafvoer en meubilair. Sinds 2017 presenteert Het Plein zich met een spraakmakend plein tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. Ook buiten de vakbeurs kun je bij Het Plein en haar partners terecht voor kennis, nieuws en informatie. Het Plein – ontmoet dé inrichters: DDC Heinenoord, De Enk Groen en Golf, Selux, SmitsRinsma, Steenbakkerij Van de Moortel, Rots Maatwerk, TreeBuilders, Furns, ecoDynamic en Boot & Dart Kwekerijen.