Van land tot pand - NVTL

Van land tot pand

Details

Woensdag 13 december 2023 15:00-17:00

Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam, georganiseerd door BNA Lokaal netwerk de Rotterdamse Cirkel

Aanmelden
Locatie: Het Nieuwe Instituut
wo 13 december 2023

Vooraankondiging Van land tot pand

Hoe kan biobased telen en bouwen bijdragen aan het versnellen en verduurzamen van  bouwprocessen, nieuwe architectuur en een gezond landschap?

Woensdagavond 13 december organiseert De Rotterdamse Cirkel i.s.m. de BNA een bijeenkomst over biobased telen en bouwen. (Ver)bouwen dus. Nicolaas van Everdingen (Building Balance) maakt inzichtelijk hoe hij bouwt aan de keten van boer tot ontwikkelaar, bouwer en architect; Duurzaam projectontwikkelaar Luc de Wit (Bouwboeren, Biobased Factory, Biobased Housing Solutions) neemt ons mee in wat biobased telen en bouwen in de praktijk betekent, Hanna Lára Pálsdóttir (ministerie van BZK) vertelt welke kansen biobased teelten bieden voor de kwaliteit van ons landschap en Philomene van der Vliet (BOOM landscape) laat aan de hand van haar onderzoek zien wat de invloed is op het landschap, de bodem en de biodiversiteit.

Met deze interdisciplinaire bijeenkomst wil De Rotterdamse Cirkel een breed publiek inspireren: ontwerpers (architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, interieurarchitecten), bouwers, ontwikkelaars en politici zijn van harte welkom om met elkaar van gedachten te wisselen over dit onderwerp. Natuurlijk in de zaal, maar zeker ook tijdens de aansluitende kerstborrel waarmee wij dit jaar feestelijk afronden.