Webinar: Hoe draagt digitalisering bij aan een meer duurzame samenleving? - NVTL

Webinar: Hoe draagt digitalisering bij aan een meer duurzame samenleving?

Details

Wat: Webinar georganiseerd door de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en de Future City Foundation.
Onderwerp: Hoe draagt digitalisering bij aan een meer duurzame samenleving?
Datum: 20 april 2021
Tijd: 09.30 – 10.30 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: via de aanmeldknop hieronder

Aanmelden
di 20 april 2021

Onze leefomgeving is onlosmakelijk verbonden met de digitale wereld. Wilt u weten wat dat betekent voor meer duurzaamheid in de stad van de toekomst? Meld je dan aan voor een webinar ‘Hoe draagt digitalisering bij aan een meer duurzame samenleving?’ op dinsdag 20 april.

Programma
9.30u Welkom en introductie
9.40u Pieter Hooimeijer over het advies van de Rli
9.50u Jan-Willem Wesselink over de City deal en hoe je een slimme stad bestuurt
10.00u Workshop over maatschappelijke veranderingen door digitalisering
10.15u In gesprek: wat is de rol van digitalisering in de duurzaamheidstransitie?
10.30u Afsluiting

In dit advies aan de overheid pleit de Rli ervoor om meer aandacht te hebben voor de veranderingen die digitalisering teweeg brengt in onze fysieke leefomgeving. In haar digitaliseringsbeleid moet de overheid duurzaamheid nadrukkelijker meenemen. Andersom moet het potentieel van digitale technologie beter worden benut voor de duurzaamheidstransities.

In de City deal worden concrete digitale en technologische tools ontwikkeld voor de slimme stad van de toekomst. Daarmee sluit de City deal aan bij het advies van de Rli aan de overheid voor een nieuwe denkwijze over digitalisering.

Sprekers
Prof. dr. Pieter Hooimeijer is voormalig lid van de Rli en voorzitter van de Rli-commissie die het advies voorbereidde. Hij zal de kern van het advies van de Rli toelichten. Jan-Willem Wesselink is hoofdredacteur van het boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’ en programma manager van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en de Future City Foundation.

Dit webinar wordt georganiseerd door de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en de Future City Foundation.