Cursus “toekomstbestendig  ontwerpen met beplantingen”

Belmonte Arboretum te Wageningen
Date
Thu 31 Oct

Description

Het doel van de 5 daagse cursus is theorie en praktijk over het ontwerpen met houtige gewassen, vaste planten en inheemse kruiden aan de hand van concrete locaties in de gemeente Wageningen. De focus ligt op het verdiepen van de kennis van groei, bloei en verval van het plantmateriaal van border, heestervakken, straatbomen tot bosvakken. 
De cursus is om toekomstgerichte ontwerpvisies te combineren met integrale beplantings- methoden en -plannen, duurzame patronen, diverse omlooptijden en het combineren van diverse plantensoorten.
 
Doelgroep zijn bij uitstek tuinontwerpers en landschapsarchitecten, die kennis willen delen over beplantingsmethoden in de loop der tijd. Aan de orde komen: o.a. groeivoorspelling, onderhoud, groeicurven, kosten, biodiversiteit, groenbeleving en het zelf ontwerpen onder deskundige leiding.
De beplantingsontwerpen worden beoordeeld en de cursus wordt afgesloten met een certificaat.
 
De cursus is zo opgezet dat al een beperkte plantenkennis voldoende is om de cursus te kunnen volgen en te begrijpen. Ook stedenbouwkundigen nemen deel aan de cursus.
 
De cursus wordt gehouden in de herfst/winter van 2019 en wel op 31 oktober, 15 en 29 november en 12 december in het prachtige Arboretum Belmonte te Wageningen. De excursie valt in 2020 en is volgens afspraak. 
 
De cursus voldoet - voor ingeschrevenen in het Architectenregister - aan de verplichting tot bij- en nascholing voor 2019. Inschrijven kan tot 24  oktober 2019.