6 juli - DAG VAN DE ONTWERPKRACHT 2023 - NVTL

6 juli – DAG VAN DE ONTWERPKRACHT 2023

Details

Tickets
Deelname bedraagt €100,-.
Voor NVTL leden is deelname gratis. Wil je lid worden? Bekijk hier onze lidmaatschappen. Een studentlidmaatschap is er al vanaf €15.

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor iedere vereniging. Wees er snel bij. Meld je hier aan.

vr 13 januari 2023

Nog nooit zoveel ontwerpkracht op één dag gezien en besproken!

Hoe zorgen we voor samenhang en integrale ruimtelijke kwaliteit in de ruimtelijke transities van Nederland? Een jaar na de lancering van Platform Ontwerp NL en Mooi NL is op vele fronten door bureaus en adviseurs gewerkt aan de toekomst van Nederland. Veel is nog verkennend, maar vanuit de verbeelding zoeken we de dialoog. Hoe ziet NL er in 2100 uit? En wat betekent dit voor de keuzes in projecten en plannen die nu op de tekentafel liggen. Hoe komen de ruimtelijke puzzels eruit te zien?

Onze keynote speakers zijn inmiddels bekend:

Adriaan Geuze trapt af met een kritische beschouwing op het geheel. Maken we wel de juist keuzes, geven we het geld wel uit aan de goede dingen en is er nog hoop?

Stichting Ontwerp NL presenteert de eerste ‘What-if’ verkenningen (I-moss, MVRDV, Feddes Olthof) over hoe Nederlandse stedelijke regio’s er in 2100 uit kunnen zien. Geen utopieën of dystopieën, maar wel doordachte educated guesses, als experimenten van verbeelding. Welke aannames zijn er gemaakt, welke keuzemomenten liggen er voor ons om daar te komen en waar zal ontwerpkracht het verschil kunnen maken? Met minister Hugo de Jonge reflecteren we op de uitkomsten en hoe en waar dit een weerslag zal vinden in de aanstaande Nota Ruimte.

Maurits de Hoog geeft inzicht in het woud van toekomstplannen, lange termijnverkenningen en verbeeldingen van de afgelopen jaren. Ontwerpkracht te over, maar waar zit de samenhang en waar vallen de gaten in kennis of schaalniveaus?

Prijsuitreiking: vorig jaar kreeg de minister de eerste trofee uitgereikt, aan wie of aan welke organisatie zal dit jaar de eer te beurt vallen?

Laat u inspireren en praat zelf ook mee over de toekomst van Nederland in onze Masterclasses.

En nog veel meer ….

Locatie
Theater Zuidplein is de ultieme locatie voor deze dag met informatie over het project Hart van Zuid, en mogelijkheden voor excursies naar Wielewaal, Feijenoord City of een rondje Hart van Zuid.

Tickets
Deelname bedraagt €100,- voor niet-leden.
Voor NVTL leden is deelname gratis. Wil je lid worden? Bekijk hier onze lidmaatschappen. Een studentlidmaatschap is er al vanaf €15.

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor iedere vereniging. Wees er snel bij.

De Dag van de Ontwerpkracht wordt georganiseerd door het Platform Ontwerp NL (NVTLBNSPBNABNI Beroepsvereniging Nederlandse InterieurarchitectenKoninklijke NLingenieursFederatie Ruimtelijke Kwaliteit en Vereniging Deltametropool)

Het platform bevordert en ondersteunt de inzet van ontwerpkracht bij de grote ‘wederombouw’ van Nederland. Het wil knowhow, netwerk en kritische reflectie bieden door de inzet van verbeeldingskracht en door middel van kennisontwikkeling en ontwerpend onderzoek bij te dragen aan innovatie en stimulering van het maatschappelijk debat over de toekomst van Nederland.