Boekpresentatie van Zollverein Park – Staub, Stille, spektakel in het Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9 op 11 april, 20 uur.
 
Planergruppe Oberhausen – landschapsarchitecten, grafisch ontwerpers F1rstdesign, Köln en de kunstenaars van Observatorium hebben tussen 2006 en 2015 de overwoekerde terreinen van de beroemde kolenmijn Zeche Zollverein in Essen tot een park getransformeerd. Het park is uit industrierestanten en spontane begroeiing gekapt in plaats van eroverheen getekend en aangelegd.
Zij verzamelden zoveel verhalen gedurende 10 jaar aanleg dat ze besloten het boek over de icoon van het Ruhrgebied zélf te schrijven. De uitgeverij van Walther König en de Stiftung Zollverein geven het uit. 
 
Sascha Wienecke van de Planergruppe Oberhausen en Geert van de Camp van Observatorium geven elk een lezing over het concept en de
aanleg van het park en zijn bijzondere entreepaviljoens. 
 
NAi-boekverkopers is aanwezig om de gesigneerde boeken van Observatorium te verkopen: Big Pieces of Time (2010), Warten auf den Fluss
(2011) The Green Shadow (2016) en Zollverein Park (2017). Tevens is het boek Verborgen Landschap (Jap Sam Books 2007), samengesteld door Hans Jungerius en Andre Dekker verkrijgbaar.
 
Download hier de flyer.
 
Hartelijke groet namens het parkteam, Andre, Geert, Lieven en Ruud
RSVP: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.