Seminar: de toekomst van het Beurskwartier

Villa Jongerius te Utrecht
Datum
ma 18 FEB

Beschrijving

Slim en gezond stedelijk ontwerp:
een blik op de toekomst van het Beurskwartier

 

Seminar over opbrengsten Living Lab Utrecht ‘Slimme en Gezonde Stad (SGS)’
18 februari 2019 | Villa Jongerius, UtrechtPal achter het centraal station van Utrecht verrijst een nieuw stukje stad. Deze nieuwe wijk, het Beurskwartier, wordt een innovatieve, duurzame en groene aanvulling op de historische stadskern. Met bijzondere aandacht voor een schone, aantrekkelijke en vooral ook gezonde leefomgeving. 


 
De gemeente Utrecht, de provincie Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigen u graag uit om de slotbijeenkomst van het Living Lab Utrecht SGS bij te wonen. U hoort uit de eerste hand de resultaten, bespreekt ze met vakgenoten en werpt uiteraard een blik op de toekomst van het Beurskwartier. Leerzaam en inspirerend.


 
Opbrengsten delen
Het programma Slimme en Gezonde Stad ging vier jaar geleden van start met zes pilotsteden, waaronder Utrecht. Wat heeft het Living Lab Utrecht SGS in het Utrechtse Beurskwartier concreet opgeleverd? Op 18 februari 2019 worden de Utrechtse resultaten breed gedeeld met staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Zij neemt samen met de Utrechtse wethouder Victor Everhardt de opbrengsten in ontvangst.


 
Programma (onder voorbehoud)
We ontvangen u met een kop koffie in Villa Jongerius. Het programma start om 10:00 uur met een introductie over de gebiedsontwikkeling in het Beurskwartier en de bijdrage die vanuit het Living Lab Utrecht aan de ontwikkeling van dit gebied is geleverd.U kunt meedoen met diverse interactieve workshops en krijgt zicht op de uitdagingen en mogelijkheden van een slimme en gezonde stad van de toekomst. Stedelijk ontwerpers en andere deskundigen kijken samen met deelnemers naar de opbrengsten en geven een doorkijk naar de uitdagingen en mogelijkheden van een slimme en gezonde stad van de toekomst.


 
Ze doen dat aan de hand van de vier werklijnen die centraal staan in het Living Lab Utrecht:

  • klimaatneutrale en klimaatrobuuste stad
  • gezond gedrag
  • schone en duurzame mobiliteit
  • circulaire economie.

 

We sluiten de dag samen met de staatssecretaris en de wethouder af. Daarna nodigen we u uit voor onze netwerkborrel in Villa Jongerius.


 
Voor wie
Het seminar is een inspirerend kennis- en netwerkevenement voor beleidsmakers, ontwerpers, stadsmakers, stedenbouwkundigen en ruimte- en mobiliteitsadviseurs. Kortom: iedere professional die betrokken is bij gezonde verstedelijking.


 
Locatie
We zijn te gast bij Villa Jongerius. Een inspirerende locatie in de buurt van het nieuwe Beurskwartier. Vast een voorproefje? Bekijk het filmpje op: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6473530069405954049.Aanmelden
U kunt zich gratis aanmelden voor één van de beschikbare plaatsen. Klik hier als u erbij wilt zijn. Binnen drie weken na aanmelding ontvangt u een definitieve bevestiging. Begin februari sturen wij u het programma en alle praktische informatie over het seminar.

 

 
Meer weten? 
Wilt u informatie over de onderzoeksresultaten van het Living Lab Utrecht SGS? Ga dan naar: https://slimmeengezondestad.nl/Pilotsteden/Utrecht/default.aspx


 
Wilt u meer weten over het Beurskwartier? Ga dan naar:
https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/beurskwartier-en-lombokplein/beurskwartier-herinrichting/


 
Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.