Nieuwjaarsreceptie NVTL Almere

De Kemphaan te Almere
Datum
vr 8 FEB

Beschrijving

Nieuwjaarsbijeenkomst NVTL met fietsexcursie naar Almere, Oosterwold.

 

Vrijdag 8 februari 2019

Van 13.00 – 17.30 uur

Stadslandgoed De Kemphaan, zaal Beverburcht

Kemphaanlaan 4, Almere

 

We gaan op excursie in de nieuwe wijk Oosterwold en krijgen een toelichting van de gemeente Almere over de vernieuwende aanpak van deze woonwijk. 

 

Oosterwold is een wijk zonder blauwdruk vooraf, maar wel met een beeld van vrijheid.

 

Hoe organiseer je zo iets, hoe doe je dat samen met de nieuwe bewoners en waar loop je tegen aan? Sinds 2008 de concept structuurvisie van de gemeente voor het eerst de contouren van een nieuwe wijk met 15.000 woningen liet zien, is de gemeente bezig geweest met een andere aanpak en invulling. Veel verantwoordelijkheid wordt neergelegd bij de bewoners, maar dat geeft de bewoner ook meer vrijheid. In Nederland is er een enorme bouwopgave met de vraag hoe dit aan te pakken. In Oosterwold is daar een voorschot op genomen: nadenken over werkgelegenheid in de wijk, de wateropgave, het groen, parkeren, aan- en afvoer van stoffen, verlichting etc. 

Daarbij is het vooral ook een verhaal van pionierschip en samenwerking: de sociale verbondenheid tussen nieuwe bewoners is groot.

Samen gaan we kijken waar de gemeente zoal tegen aan loopt, welke rol ze speelt en wat de gemeente aan de bewoners overlaat. En natuurlijk gaan we zien tot welke vernieuwingen dit leidt.  

 

Programma

13.00 uur           inloop/welkom (koffie/thee)

13.30 uur           presentatie gemeente Almere over de bouwopgave/bijzondere invulling Oosterwold

14.15 uur           fietsexcursie Oosterwold (fietsen worden gereserveerd)

16.00 uur           borrel en afsluiting (uiterlijk 17.30 uur)

 

Aanmelden voor deelname uiterlijk 4 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat daarbij weten of wij een fiets moeten reserveren!