Presentatie Blauwe Kamer Jaarboek 2019

De Stadstuin Werkspoorfabriek te Utrecht
Datum
za 7 DEC

Beschrijving

De presentatie van het Blauwe Kamer Jaarboek 2019 vindt plaats op zaterdagmiddag 7 december in het Utrechtse Werkspoorgebied. Het oude bedrijventerrein – waar tot de jaren zeventig de fabrieken van Werkspoor waren gevestigd – wordt stap voor stap herontwikkeld tot een levendig stadsdeel voor ondernemerschap en culturele evenementen. In deze transformatie is een grote rol weggelegd voor de mensen uit het gebied. Zo namen zij het initiatief tot de circulaire werkgemeenschap Hof van Cartesius (opgenomen in het jaarboek van 2018) en de aanleg van het Werkspoorpad – dat in deze editie prijkt.

Naast een inleiding door commissievoorzitter Joks Janssen gaan we met de ontwerpers Charlotte Ernst (stedenbouwkundige en drijvende kracht achter het Hof van Cartesius), Marlies de Nijs (gemeente Utrecht) en Marco Broekman (ontwerper van het plan voor de Merwedekanaalzone) in gesprek over hoe in Utrecht stedelijke ontwikkelingen op uiteenlopende manieren vorm krijgen. 
De eerste exemplaren worden uitgereikt aan gemeentedirecteur Stef Fleischeuer, gastvrouw Gabrielle Muris (ontwikkelaar Werkspoorfabriek) en de voorzitters van de NVTL en de BNSP Ben Kuipers en Stefan Bödecker. 

Voorafgaand aan de boekpresentatie is er een excursie door het Werkspoorgebied onder leiding van landschapsarchitect Gerwin de Vries, een van de ontwerpers van het Werkspoorpad. 

 
Programma
13.30 Excursie door het Werkspoorgebied (facultatief)

Vanaf 14.45 Inloop met koffie en thee

 Welkom door hoofdredacteur Mark Hendriks 
Voorzitter Joks Janssen licht de selectie toe
• Muzikaal intermezzo: Maat Saxophone Quartet uit Portugal spelen stadsportretten
• Driegesprek met Charlotte Ernst, Marlies de Nijs en Marco Broekman
Feestelijke aanbieding eerste exemplaren 

16.45-18.30 Borrel en boekverkoop
Voor alle inzenders ligt een boek klaar.


Aanmelden verplicht via dit formulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: De Stadstuin Werkspoorfabriek, Schaverijstraat 11-15, Utrecht (tevens verzamelpunt voor de excursie). De Werkspoorfabriek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Treinstation Zuilen ligt op loopafstand.