Lezing: 'Toekomstbestendig Ontwerpen beplantingen'

OntwerpAcademie te Hazerswoude-Dorp
Datum
ma 2 MRT

Beschrijving

Maandag 2 maart 2020 PODIUM BOSKOOP lezing:
'Toekomstbestendig Ontwerpen met beplantingen'

 

Door Frits Ruyten, gepromoveerd landschapsarchitect en docent aan de OntwerpAcademie. Een lezing die inzicht geeft in een nieuwe beplantingsmethode (IBR), waarbij wordt ingegaan op uitgroei, omvang en leeftijd van bomen en struiken aan de hand van concrete voorbeelden. Welke gevolgen heeft deze integrale beplantingsmethode voor plantafstand, onderhoud en het beplantingsontwerp? Welke voordelen zijn er voor het milieu, de gezondheid en de biodiversiteit te behalen? En, hoe pas je deze methode toe? Ook de opzet van de cursus Ruyten Beplantingsmethodiek komt aan de orde. Kennis en passie voor toekomstbestendig ontwerpen gaan bij Frits hand in hand: "Ik word blij als een boom of struik vrijelijk kan uitgroeien, dat is voor mij de essentie bij het maken van een beplantingsplan. Verwilderen is voor mij enthousiast uitgroeien."

 

Toegang: 5 euro p.p. als bijdrage voor de spreker (contant te voldoen), incl. koffie/thee
Aanvang: 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Locatie: kantoor- en leslocatie OntwerpAcademie Belgiëlaan 1A5, Hazerswoude-Dorp
Aanmelden: via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Onderstaand kun je nog iets meer lezen over het hoe en waarom van Podium Boskoop, ons nieuwe initiatief.


Na succesvolle start, maandag 2 maart a.s. tweede lezing van Frits Ruyten, landschapsarchitect en docent aan de OntwerpAcademie

De OntwerpAcademie, opleider voor (aankomende) groenprofessionals, startte in januari met een nieuw initiatief om samen met andere groenaanbieders, Boskoop nog meer op de kaart te zetten als handels- en kenniscentrum voor de groene sector. Onder de naam Podium Boskoop organiseert zij op haar eigen locatie elke maand een leerzame en inspirerende lezing, presentatie of (foto)tentoonstelling. Maandag 2 maart a.s. geeft landschapsarchitect  Frits Ruyten een lezing over zijn visie op toekomstbestendig ontwerpen.

Aansprekend onderwijs, inclusief een ruim aanbod aan praktijkopdrachten en stageprojecten, is waar het bij de OntwerpAcademie om draait. Daarnaast organiseert zij uiteenlopende activiteiten die bijdragen aan het delen van kennis en inspiratie. Oprichter Dolf Houtman: “Wij brengen graag mensen bij elkaar. We beschikken over een inspirerend en professioneel netwerk, door onze krachten te bundelen kunnen we Boskoop steviger op de kaart zetten. We starten nu met een lezingenserie die aansluit bij het reeds aanwezige aanbod. Naast onze eigen vakdocenten bieden we professionals uit de groensector een podium om te vertellen over hun specialisatie. Ook bieden we (oud-)studenten de mogelijkheid hun werk bij ons te presenteren.”