Bijhouwerlezing

Van Eesteren Museum te Amsterdam
Datum
vr 25 SEP 2:30 pm - 5:00 pm

Beschrijving

ALLEEN NOG ONLINE TE VOLGEN!

 

Het bestuur van de stichting NHBOS ter bevordering van de landschapsarchitectuur en de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur nodigen u met genoegen en veel plezier uit tot het bijwonen van:

 

VEL
Beeld: Jeroen Bosch

De uitreiking van de Bijhouwerprijs 2020 aan Yttje Feddes, landschapsarchitect

De Bijhouwerlezing uitgesproken door Tracy Metz, auteur, journalist en moderator

De presentatie van het werk van Teodor Barna, ontvanger van de eerste NHBOS talentbeurs

 

Download hier de officiële uitnodiging.

 

Het bestuur van de stichting vraagt met deze toekenning aandacht en erkenning voor de decennialange inzet van Yttje voor de Nederlandse landschapsarchitectuur. Zij is als landschapsarchitect op veel verschillende manieren actief (geweest): als adviseur op nationaal niveau, als ontwerper van statuur op alle schalen, als kundig partner in vele samenwerkingsverbanden, als mede-partner van een succesvol ontwerpbureau, als scherpe deelnemer aan jury's en kwaliteitsteams, en als inspirerend docent en begeleider voor nieuwe generaties landschapsarchitecten.

 

Deze inhoudelijke én feestelijke gebeurtenissen vinden plaats op vrijdag 25 september 2020 in het Van Eesteren Museum, gehuisvest in het Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, 1064 GV te Amsterdam.

 

Het officiële programma start om 14.30 uur en loopt door tot 17.00.

 

In verband met het Corona virus hebben we dit jaar een aangepaste opzet van de Bijhouwerprijsuitreiking. Er zal een maximum van 100 personen worden toegelaten in het Museum en er worden maatregelen getroffen zodat er een ruime afstand tot elkaar mogelijk is. Daarnaast zal het mogelijk worden gemaakt het event online te volgen.

 

Als u de bijeenkomst wilt bijwonen kunt u zich per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden bij de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) onder vermelding van “Bijhouwerprijs 2020”. U kunt hier ook een voorkeur aangegeven of u bij voorbaat de uitreiking liever online bijwoont.

 

De aanmeldingstermijn sluit op zondag 30 augustus 2020 om 18.00 uur. Het toegangsbewijs of een link naar de online presentatie wordt medio september door de NVTL per e-mail toegestuurd met daarin nadere gegevens over het programma. Bij overschrijding van de capaciteit van 100 plaatsen hanteren wij de volgorde van aanmelding. Alleen het per e-mail aan u verzonden toegangsbewijs geeft u dus toegang tot de bijeenkomst.

 

Voorafgaand aan het bovenstaande programma zal op dezelfde locatie de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NVTL bij te wonen zijn, deze wordt tevens online gestreamd. Over de NVTL ALV ontvang je binnenkort een ledenmail met meer informatie.

 

We zien uit naar uw aanwezigheid!

 

 

J.P.Th. Bijhouwer was de eerste hoogleraar Landschapsarchitectuur aan de toenmalige Landbouwhogeschool in Wageningen. Met het toekennen van de Bijhouwerprijs wordt door de stichting NHBOS eens per drie jaar een bijzondere en hoogwaardige verdienste op het gebied van de tuin- en landschapsarchitectuur beloond.