NVTL & Felixx: Webinar weerbare steden met Catalogue of Nature-Based Solutions - NVTL

NVTL & Felixx: Webinar weerbare steden met Catalogue of Nature-Based Solutions

Visualisatie van de voordelen van een NBS-ecosysteem. © Felixx

Details

Wie: NVTL & Felixx Landscape Architects and Planners
Datum: 17 februari 2022
Tijd: 16.00-17.00 uur
Plaats: Online
Voertaal: Engels

Gratis

Thu 6 January 2022

Tijdens de afgelopen VN-conferentie over klimaatverandering in Glasgow is ‘A Catalogue of Nature-Based Solutions for Urban Resilience’ officieel gelanceerd. Felixx Landscape Architects & Planners heeft deze catalogus samen met de Wereldbank ontwikkeld, met medewerking van verschillende andere partijen.

Ondanks de wereldwijd groeiende vraag naar Nature-Based Solutions (NBS) in steden, hebben planners en politici nog steeds beperkte kennis over wanneer en hoe te bouwen met de natuur. De NBS-catalogus biedt begeleiding, praktijkvoorbeelden en technische ondersteuning bij het identificeren van haalbare nature-based investeringen die de weerbaarheid van steden vergroten.

Auteurs Michiel Van Driessche en Eduardo Marin Salinas zullen tijdens dit webinar de NBS-Catalogus toelichten, voorbeeldprojecten bespreken en de relevantie van NBS op stadsschaal bepleiten.

Graag horen wij wat jullie ideeën zijn over de huidige klimaatopgave en hoe NBS een bijdrage kunnen leveren aan de groene toekomst van jouw stad!

Michiel Van Driessche is oprichter en partner van Felixx met een focus op hedendaagse milieuproblematiek en gespecialiseerd in strategische planning. Eduardo Marin Salinas is bioloog & landschapsarchitect en leider van Felixx’ onderzoeksteam.

“Weet waar je stad ligt en herstel zijn logische positie binnen het bredere regionale ecosysteem. Het herstellen van deze relatie kan onze steden gezonder en veiliger maken.” – Eduardo Salinas, Felixx.

De veertien NBS-typologieën – de zogenaamde “NBS-families”. © Felixx

Meer informatie over NBS (Nature Based Solutions)