Stedelijk Interieur Congres - NVTL

Stedelijk Interieur Congres

Details

Facts & Figures 
Wat
: Stedelijk Interieur Congres 2024
Wanneer: donderdag 20 juni 2024, Rozet Arnhem
Voor wie: voor iedereen die zich met de openbare ruimte bezighoudt: stedelijk ontwerpers, beheerders en beleidsmakers, werkzaam bij overheden, ontwerp- en adviesbureaus
Kosten: vanaf € 375,00 p.p. (ex. btw) (voor de eerste 50 NVTL-leden gratis toegang!) Aanmelden SI congres 2024 NVTL leden (typeform.com)

Aanmelden (gratis voor NVTL-leden!)
Locatie: Arnhem
Thu 20 June 2024

De NOS kopte 22 april dit jaar met ‘2023 als het jaar van weersextremen’. In twintig jaar is het aantal doden door hittestress met zo’n 30 procent toegenomen. De noodzaak voor vergroende en verkoelde steden was nog nooit zo groot, ook hier in ons eigen Nederland.

Op het 20e Stedelijk Interieur Congres gaan we met deze materie aan de slag. Hoe zet je die klimaatadaptieve stad nou aantrekkelijk in de etalage? Want wie dit niet doet, krijgt beleidsdoelen niet voor elkaar. En dat terwijl vergroenen en verkoelen een win-win is.

Nu ingrijpen voorkomt niet alleen onnodige schade aan de gezondheid later, het maakt de openbare ruimte nú al meer uitnodigend en bewoners gelukkiger! Openbare ruimte die nu al wordt blootgesteld (woonwijken, stadscentra en werklocaties) kan daarmee worden verlicht van klimaatverandering.

Op het Stedelijk Interieur Congres, dat plaatsvindt op donderdag 20 juni in Arnhem, leert u oplossingsgericht denken en doet u mee aan interactieve sessies die bedoelt zijn om uw eigen vragen of uitdagingen uit het werkveld met andere deelnemers te delen.

Deze jubileum-editie organiseren wij in samenwerking met gaststad Arnhem, de NVTL en Stichting Steenbreek. Tijdens het congres staan gebiedsopgaven centraal, met een klimaatrobuuste en comfortabele stad voor iedereen als uitgangspunt. Nu, in 2030 en in 2050.

Samen sterker!

Samenwerking is daarbij cruciaal om onze steden groen en koel in te richten. Dat begint op gebiedsniveau, met beleidsmakers, ontwerpers (landschapsarchitecten en stedenbouwers), inrichters en beheerders en last but nog least: eigenaren en investeerders. Op gebiedsniveau komen deze strategische partners elkaar letterlijk tegen.

Tijdens het 20e Stedelijk Interieur Congres mikken we zoals altijd op hoe-vragen. Aan de hand van succesvolle voorbeelden van gebiedsaanpakken in de praktijk geven we deelnemers handvaten mee om in hun eigen omgeving toe te passen.

Op het congres gaan we in op de volgende vragen:

  • Wie zijn er onmisbaar bij het aanpakken van hashtaggebiedsopgaven voor een klimaatadaptieve en comfortabele stad? Hoe motiveer je hen?
  • Wie zijn er onmisbaar bij het aanpakken van gebiedsopgaven? Hoe motiveer je hen om mee te helpen aan die groene, koele stad?
  • Hoe zorg je voor draagvlak bij hen voor investeringen een groene en koele stad, die het verblijf in de stad aangenamer maken?
  • Hoe kun je noodzakelijke klimaatinterventies zo optimaal mogelijk koppelen aan andere opgaven, waaronder sociale opgaven in woonwijken?
  • Hoe verhouden groen en rood zich tot elkaar als het gaat om het verminderen van gezondheidsschade door hittestress, en hoe kan dit leiden tot nieuwe ontwerpoplossingen?
  • Hoe haal je méér klimaatwinst uit groen, zowel door juiste ontwerpkeuzes als inzet van het juiste assortiment, rekening houdend met stedelijke verdichting en klimaatverandering?
  • Welke andere ruimtelijke ingrepen helpen om hitte te dempen, bijvoorbeeld stromend water, wind, of slimme stedenbouwkundige oplossingen?
  • In hoeverre kan de gemeente als bevoegd gezag regels stellen en investeringen van derden afdwingen; wat kan de gemeente zelf doen?

De eerste 50 leden van NVTL krijgen gratis toegang.

Meer informatie.