Terugkijken Webinarreeks 'Maatschappelijke thema's in de openbare ruimte' - NVTL

Terugkijken Webinarreeks ‘Maatschappelijke thema’s in de openbare ruimte’

Postzegelboom Den Haag (bron Wikimedia Commons)
Tue 16 November 2021

In 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daar komen veel maatschappelijke vraagstukken aan orde en veel van die vraagstukken komen zichtbaar samen in de openbare ruimte.

Eerder dit jaar boden Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en haar leden een handreiking aan. Voor acht maatschappelijke thema’s benoemden zij vier punten om acties op te ondernemen in de openbare ruimte. Punten om als bouwstenen te gebruiken voor het verkiezingsprogramma of de omgevingsvisie. De context wordt geschetst in een filmpje.

Webinarreeks
Stadswerk heeft over 8 maatschappelijke vraagstukken de webinarreeks ‘Maatschappelijke thema’s in de openbare ruimte’ georganiseerd. Vanaf 11 november, elke donderdag van 11:00 tot 12:00 uur komt er een vraagstuk aan bod. Bekijk de agenda van Stadswerk om deel te nemen aan een van de webinars.

Eerste webinar ‘De beste gemeente’ met o.a. NVTL bestuurslid Jan Janse
Het eerste webinar ‘De beste gemeente’ is hier terug te kijken. Het webinar gaat over het aantrekkelijk maken van een gemeente voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Een belangrijk onderwerp voor de verkiezingen!

Jornt Mandemakers van Atlas Research laat zien welke factoren bepalend zijn voor een aantrekkelijke openbare ruimte en een hoge waardering door inwoners en bezoekers. Hij is opsteller van de Leefbaarometer bij Atlasresearch, een autoriteit op het gebied van onderzoek naar het woonklimaat en de aantrekkingskracht van steden en regio’s. Jan Janse, als landschapsarchitect werkzaam bij de NVTL, toont vervolgens welke ingrepen u kunt doen in de inrichting van uw gemeente om de aantrekkingskracht verder te vergroten.