International - NVTL

International

De NVTL-commissie Internationaal richt zich op internationale samenwerking en aangelegenheden. Werkzaamheden bestaan onder meer uit het vertegenwoordigen van NVTL in de International Federation of Landscape Architects (IFLA) en deelname aan activiteiten en werkgroepen van IFLA. Daarnaast vervult deze commissie een rol bij bilaterale contacten met zusterorganisaties in het buitenland.
Ook vragen van buitenlandse studenten en/of professionals over opleidingen en toelatingen worden beantwoord, vaak met doorverwijzing naar het architectenregister of de desbetreffende opleidingen.
Het netwerk van NVTL bevat een aantal andere internationaal opererende organisaties, zoals European Council of Landscape Architecture Schools (ECLAS, ICOMOS en Europa Nostra. Hiermee onderhoudt de commissie contact en stemt er waar nodig mee af.

Momenteel bestaat de commissie uit John Boon, Niek Hazendonk, Claire Oude Aarninkhof en Alexandra Tisma.

IFLA International Federation of Landscape Architects
De internationale federatie van landschapsarchitecten IFLA bestaat uit een overkoepelende, wereldwijde organisatie en een vijftal IFLA regio’s (Africa, Americas, Asia-Pacific, Europe, Middle East). NVTL is lid van zowel IFLA World als IFLA Europe, met als huidige afgevaardigden John Boon en Niek Hazendonk. Tijdens een jaarlijkse General Assembly bepalen zij mede de koers en keuzes van de federatie.

IFLA World representeert 80 nationale verenigingen uit de vijf regio’s. Als landschapsarchitecten is het de missie van IFLA World om duurzame en evenwichtige leefomgevingen te creëren ten behoeve van de mensheid wereldwijd. Het is een niet-politieke, niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk. De Federatie vertegenwoordigt officieel de wereldwijde samenwerking van landschapsarchitecten via haar aangesloten verenigingen en regio’s en in zowel gouvernementele als non-gouvernementele organisaties, zoals de VN, UNESCO en UIA.

IFLA Europe doet hetzelfde binnen de Europese regio, met organisaties als de Europese Unie, de Europese Commissie en de Raad van Europa. Daarnaast houden ze contact met NGO’s als ACE en IUCN. Doel van de organisatie  is het promoten van de professie landschapsarchitect binnen samenwerkingsverbanden van verwante beroepen in de (gebouwde) omgeving. Daarbij wordt gestreefd naar de hoogste normen van onderwijs, training, onderzoek en beroepspraktijk. Het netwerk bevordert de uitwisseling van kennis, vaardigheden en ervaringen.