Partners - NVTL

Partners

Onze partners zijn erg belangrijk voor ons. Het is mede dankzij hen dat wij ons vakgebied vol verve kunnen promoten, de vakontwikkeling kunnen stimuleren en samenwerkingen kunnen faciliteren binnen onze branche en daarbuiten.

Ook partner worden? Download hier het partnerpakket.


SmitsRinsma
 is een landelijk opererend ingenieursbureau dat adviseert in de inrichting en het beheer van de buitenruimte.
Het werkveld bevindt zich in zowel het stedelijk- als het landelijk gebied en omvat nieuwe aanleg, renovatie of herinrichtingsprojecten. Zowel groene als cultuurtechnische, civieltechnische, en kleine bouwkundige werkzaamheden behoren al sinds 1973 tot hun disciplines.

SmitsRinsma


Grijsen park & straatdesign
is ervan overtuigd dat een goede invulling van de publieke ruimte mensen ontspant, energie geeft en dichter bij elkaar brengt. Het design, de functionaliteit en de plek van het park- en straatmeubilair kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Grijsen helpt om het optimale maatschappelijke rendement uit de openbare ruimte te halen. De gebruikers beleven plezier, comfort, verrassing, contact en geborgenheid. Dit realiseren zij door de mens centraal te stellen, door functionele, duurzame en karakteristieke oplossingen te bieden en door voorop te lopen met innovaties.

Grijsen park & straatdesign


Rots maatwerk BV
houdt zich bezig met alle aspecten van fontein projecten. Ze werken al jaren aan fonteinen in alle vormen en maten en brengen de ideeën van kunstenaars en landschapsarchitecten die een fontein in gedachten hebben, tot leven. Rots maatwerk geeft advies over het uiterlijk van fonteinen en de mogelijke fonteintechniek. Ze realiseren een ontwerp op maat en verzorgen daarnaast ook het onderhoud aan de fonteinen en bedriegertjes.

Rots maatwerk


Steenbakkerij Vande Moortel
is opgericht in 1864 in de Scheldevallei te Oudenaarde. Vandaag is ze op diezelfde locatie actiever dan ooit. Geleid door de familie Vande Moortel groeide de firma uit tot een belangrijke fabrikant in het topsegment van de gevelstenen en de Belgische marktleider in kleiklinkers. De in Oudenaarde geproduceerde stenen beantwoorden steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen. De stenen scoren standaard boven de Belgische normen die tot de strengste van de wereld behoren. Zo hebben de kleiklinkers een zeer lage wateropname en de gevelstenen een hoge druksterkte.

Vande Moortel


Boomkwekerij Ebben
is sinds 1862 actief als producent van bomen en andere beplanting voor de realisatie van groenprojecten. Vanuit onze visie op groen en het kweken van bomen geven we identiteit aan de woon-, werk- en leefomgeving, creëren we sfeer en dragen we bij aan de biodiversiteit. Met een veelzijdige en bijzondere collectie bomen en heesters voor elke denkbare toepassing weten we ook uw groenproject te transformeren tot een buitenruimte van formaat. Daarnaast draagt Boomkwekerij Ebben als kennispartner bij aan een brede kijk op duurzame, groene toepassingen in de openbare ruimte.

Boomkwekerij Ebben

Struyk Verwo Infra is marktleider in de publieke bestrating. Infrastructuur, klimaatverandering en digitalisering zijn van grote invloed op onze leefomgeving. Wij staan voor de realisering van de duurzaamste, mooiste, en slimste buitenruimtes in Nederland. Met als pijlers een ongekend assortiment bestratingsproducten, duurzame oplossingen en ketenbrede, digitale ontzorging van onze klanten.

Het zwaartepunt van het MVO-beleid ligt in terugdringen van CO2-emissies en reduceren gebruik primaire grondstoffen.

Struyk Verwo Infra

JUB Holland, hofleverancier van kleur, is een 4e generatie familiebedrijf in bloembollen. JUB biedt bloembollenproducten aan in het hogere marktsegment in Europa door middel van innovatieve concepten, kwalitatief hoogwaardige producten en op maat gemaakte programma’s. Deze producten worden deels geleverd uit eigen kwekerij, waar de bloembollen op een duurzame wijze worden geteeld. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en vind je terug in het DNA van de veredeling, kwekerij en handel door o.a. Planet Proof certificering. Hiernaast biedt JUB Holland ook een breed assortiment van biologisch geteelde bloembollen. Ook heeft de firma samenwerkingen met NL-Zoemt, NBV, NL-Greenlabel en de Groene Stad. Een belangrijk concept is ‘De Bonte Berm’. Samen met Heem/Natuurpro krijgen Nederlandse bermen meer kleur én biodiversiteit. Door speciaal geselecteerde bloembollen en kruiden aan te planten wordt minimaal 8 maanden bloei gerealiseerd.

JUB Holland

Met meer dan 100 jaar ervaring is Schréder specialist op het gebied van duurzame verlichtingsoplossingen voor veilige, comfortabele en aantrekkelijke leefomgevingen. Als wereldwijd toonaangevende leverancier, weten wij als geen ander dat verlichting steden kan transformeren en samenlevingen kan ondersteunen. We verleggen de grenzen van onze technologieën door verder te gaan dan verlichtingstoepassingen. Door het creëren van intelligente oplossingen voor concepten als ‘Smart City’ en ‘Beyond Lighting’ zijn onze oplossingen toekomstbestendig. Bij ons draait het niet enkel om het inzetten van licht als bron maar ook om de interactie met de volledige openbare ruimte en haar gebruikers, oftewel Lightability. Schréder, Experts in Lightability.

Schréder

Falco is al 70 jaar een vertrouwde naam als het gaat om de inrichting van de openbare ruimte. Falco is gespecialiseerd in fietsparkeren, overkappingen, fietsbergingen en fietsmarketing. Daarnaast vindt u bij Falco verkeersvoorzieningen en straat- en parkmeubilair. Falco ontwerpt, ontwikkelt en produceert alle  producten in eigen fabriek. Dat maakt het mogelijk ook  ‘op maat’ voor u te produceren. Falco BV streeft ernaar om de werkomgeving en het klimaat zo min mogelijk te belasten. Daarom is er ruim 10 jaar geleden een energietransitie gestart. Hierbij zijn machines vervangen voor efficiëntere machines die minder energie verbruiken. Ook zijn nagenoeg alle lampen vervangen door LED lampen en is er geïnvesteerd in 1787 zonnepanelen. Tevens gebruikt Falco uitsluitend FSC hout voor haar producten welke afgewerkt zijn met hout. Falco’s circulair manager John Wermink onderzoekt hoe we onze Co2 uitstoot nog meer kunnen verminderen. Tevens is zijn doel is om bij Falco in kaart te brengen hoe circulair ons productassortiment al is a.d.h.v. MKI-waardes en wat we nog meer kunnen ondernemen om circulaire producten en diensten te leveren.

Falco

Vandersanden is het grootste baksteenproducerende familiebedrijf in Europa. We maken duurzame straatbakstenen, gevelstenen, gevelsystemen en ECO baksteenstrippen. Daarnaast bieden we kennis en oplossingen rondom thema’s als circulariteit en klimaatadaptatie. In het DNA van ons familiebedrijf zit de wil om te ondernemen voor volgende generaties. Onze economische groei en financiële winst is het middel ter verwezenlijking van ons doel om een essentiële bijdrage te leveren aan het welzijn van medewerkers, klanten, de maatschappij en het milieu. We noemen dat: collectief welzijn.

Vandersanden

De OntwerpAcademie is gespecialiseerd in groenopleidingen binnen het kort beroepsonderwijs. Iedereen met professionele ambities is welkom, of je nu starter bent of al wat langer werkzaam bent in het groene vak. Ecologie, de liefde voor het ontwerpvak en praktijkgericht onderwijs vormen de basis voor alle opleidingen, cursussen en workshops.

Bij de OntwerpAcademie kun je o.a. terecht voor:
– Vakopleiding Tuinarchitectuur
– Vakopleiding Plantenkennis Basis en Compleet
– Cursus Biodivers Ontwerpen
– Cursus Toegepaste Beplantingsleer
– Cursus SketchUp
– Cursus Start je eigen Bedrijf
– Workshop Ontwerp je eigen Tuin

De OntwerpAcademie is door CRKBO erkend met zowel de Instelling- als de Docentregistratie. Daarnaast is de OntwerpAcademie lid van de Nederlandse Raad van Training en Opleiding (NRTO) en beschikken we over een kwaliteit keurmerk afgegeven door het NRTO.

De OntwerpAcademie

Tjinco zet zich vol originele oplossingen in voor de ideale samenruimte. In de wijk, de buurt en de stad. Waar we werken, bewegen en ontmoeten. De inrichting van een openbare ruimte moet mensen prikkelen tot positief gedrag. Tjinco is gespecialiseerd in sociaal meubilair met een twist. Ons aanbod is verrassend, mooi en duurzaam. De manier waarop we leven is aan het veranderen. Een aantrekkelijke ontmoetingsplek, vergaderen in de natuur of bewegen in de buitenlucht worden steeds belangrijker. Dit nodigt uit om duurzame oplossingen te creëren om het samen- en buitenzijn te stimuleren. Wij dragen ons steentje bij door passend straatmeubilair toe te voegen aan de samenruimte.

Tjinco

Duurzame bomen zijn onmisbaar in onze steden, ze maken de stad leefbaar. Helaas is de levensverwachting van een gemiddelde stedelijke boom in de praktijk slechts tien jaar, deze bomen dragen daarmee niets bij aan het stadsklimaat. Volwassen, functionele bomen zijn de meest natuurlijke oplossing om de gevolgen van klimaatverandering in de openbare ruimte te beperken.

TreeBuilders is internationaal actief en gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en projectbegeleiding van innovatieve boombunkersystemen. Onze oplossingen creëren de ideale groeiomstandigheden om bomen op een gezonde wijze oud te laten worden in de stad en bieden tegelijkertijd een oplossing voor duurzaam stedelijk waterbeheer. Door het verbinden van blauwe, groene en grijze stedelijke infrastructuren creëren we samen duurzame stedelijke landschappen en toekomstbestendige steden!

Ons doel is u te adviseren over alle beschikbare opties en, indien van toepassing, de technische uitwerking van de specifieke optie die het beste bij uw project past. We delen graag onze kennis met u, opgedaan bij de implementatie van inmiddels ruim 1400 boombunkersystemen wereldwijd!

TreeBuilders

Streetlife is een ontwerpbureau voor inrichtingselementen voor de Openbare Ruimte. We nemen het landschap als ons uitgangspunt voor onze ontwerpen. Binnen het R&D-team is een speciaal Duurzaamheidsafdeling, welke de visie scherp houdt wat betreft hergebruik, circulariteit en toepasbaarheid. Alle producten hebben een eigentijds karakter en zijn innovatief in design. De onderlinge samenhang van de producten is een van onze sterke punten. Ons adviesteam van hoogopgeleide ingenieurs & architecten spreekt haar talen en is zeer goed onderlegd, zowel in ontwerp als detaillering. De Streetlife Collectie bestaat uit straatmeubilair, boomproducten, shade-structuren en voetgangersbruggen. Samen met onze opdrachtgevers realiseren wij projecten in West-Europa en Noord-Amerika.

Streetlife

Familiebedrijf MBI De Steenmeesters is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu.

Als familiebedrijf kijkt MBI naar de lange termijn. Duurzaam ondernemen betekent dat MBI ernaar streeft om goed te zijn voor mens én milieu.  Door structuur en focus aan te brengen in ons MVO beleid, willen wij nog meer positieve impact maken. Sinds 1945 is MBI zich blijven ontwikkelen op dit gebied om zo ook toekomstige generaties een mooie leefomgeving te bieden. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

MBI

Louis Poulsen, opgericht in 1874, is een Deense verlichtingsfabrikant. Het Scandinavische ontwerpprincipe “vorm volgt functie” is zijn stelregel. De functie en het ontwerp van de producten zijn ontworpen om het ritme van natuurlijk licht te reflecteren en te ondersteunen. Elk detail van een ontwerp dient een specifiek doel. Elk ontwerp begint en eindigt met licht.

Louis Poulsen heeft een lange geschiedenis van buitenverlichting voor parken, paden, landschappen en straten. Elke oplossing van Louis Poulsen die vorm geeft aan licht buiten, is gebaseerd op een grondige kennis van stedelijke en landschapsverlichtingsvereisten – en een diep begrip van het samenspel van design en technologie dat mensen in staat stelt om de best mogelijke ervaringen binnen buitenruimtes te creëren.

Louis Poulsen

Met meer dan 15 jaar ervaring in advisering over de openbare ruimte, legt ecoDynamic de nadruk op natuurlijke verhardingen en klimaatadaptieve oplossingen. Ze zijn toegewijd aan het stimuleren van een circulaire economie en het verminderen van CO2-uitstoot. Door meer dan tien gemeenten, zoals Rotterdam, Utrecht en Nijmegen, zijn zij erkend als expert en opgenomen in hun handboek voor de openbare ruimte.

ecoDynamic

Van den Berk Boomkwekerijen staat bekend als toonaangevend expert in het kweken van middelgrote tot zeer grote bomen en struiken. Met een assortiment van meer dan 1600 boomsoorten en cultivars bedient het bedrijf klanten in 35 landen. Als kennisleider in de sector wordt expertise gedeeld om groenprojecten optimaal te ondersteunen.

De bomen van Van den Berk zijn te vinden in stadscentra, op bedrijfsterreinen, in recreatieparken en particuliere tuinen. In het traject daarnaartoe werken we nauw samen met de verantwoordelijke landschapsarchitecten, groenaannemers, projectontwikkelaars, groenbeheerders, tuinontwerpers en hoveniers. Zo komen we gezamenlijk tot de meest succesvolle groenprojecten en daar zijn we trots op!

Van den Berk Boomkwekerijen