Appeltern Plantenfestijn - NVTL

Appeltern Plantenfestijn

Locatie: Appeltern
za 24 juni 2023

Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, wordt het Appeltern Plantenfestijn georganiseerd. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

DE PLANTEN PROMENADE
Elk van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij.

Onze centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

NOVITEITEN BORDER
Al ruim 15 jaar werken we in Appeltern samen met tal van kwekers vanuit het hele land. Inspiratie en advies stonden daarbij altijd voorop. Meerdere plantconcepten zijn getest en doorontwikkeld. Ook bij dit eerste Appeltern Plantenfestijn wil de organisatie zoveel mogelijk soorten planten laten zien en laten ervaren; onze kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. De organisatie legt een tijdelijke Noviteiten Border aan waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

Voor meer informatie: https://appeltern.nl/nl/kalender/appeltern_plantenfestijn

Voor deelnemers, kijk op: https://appeltern.nl/nl/appeltern_plantenfestijn/deelnemers/