Go West - NVTL

Go West

Foto: City of LA_LA river revitalization master plan

Details

Projectnaam: Go West

Meer informatie of deelnemen: Stuur een mail naar info@nvtl.nl

Contactpersoon: NVTL bestuurslid Ben Kuipers en Juurlink + Geluk partner Huub Juurlink

wo 9 december 2020

NVTL is in de afgelopen maanden – samen met BNA en BNSP – in gesprek met Peter Post van het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Los Angeles. Hij is sinds begin dit jaar aangesteld om een onderdeel van het Nederlandse postennetwerk op te zetten en op te bouwen. NBSO ondersteunt Nederlandse ondernemers en sectoren en maakt connecties met hen. De bouw-, urban- en landscape architectuur en design sector in Californië biedt grote kansen voor Nederland. Steden willen groen worden.

Post stelt voor om geen eenmalige actie (handelsmissie) maar een langere termijn aanpak te faciliteren (denk aan 5 jaar) waarin met een brede groep van Nederlandse ontwerpbureaus (architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten) aan duurzame relaties wordt gebouwd met de markt in California. Hiervoor is een voldoende kritische massa nodig van bedrijven die hier serieus tijd en aandacht aan willen besteden.

NBSO wil graag met goed georganiseerde branches optreden en kan daarvoor diensten verlenen. De inzet van breed georiënteerde teams is nodig om een compleet pakket van diensten te kunnen leveren. Deze aanpak komt vanuit het topsectoren beleid; in dit geval voor de creatieve industrie.

Er is reeds een groep enthousiaste (interdisciplinaire) bureaus ingehaakt op dit project, uit de ledenachterban van BNSP, NVTL en BNA. Wil jouw bureau ook meedoen? Dat kan. Kijk bij de details voor meer informatie.