Arcadis wint ‘European Garden Award 2023’ voor het innovatieve klimaat adaptieve ontwerp van de Zuidpolder Barendrecht - NVTL

Arcadis wint ‘European Garden Award 2023’ voor het innovatieve klimaat adaptieve ontwerp van de Zuidpolder Barendrecht

ma 26 juni 2023

[Amersfoort, 26 juni 2023] – Arcadis, een toonaangevend ontwerp- en adviesbureau op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, is verheugd aan te kondigen dat het de European Garden Award 2023 heeft gewonnen voor het buitengewone klimaat adaptieve ontwerp van de Zuidpolder Barendrecht. Deze prestigieuze prijs erkent Arcadis’ toewijding aan duurzaamheid en het creëren van groene ruimtes die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn.

De Zuidpolder Barendrecht is voor ons een schoolvoorbeeld van een klimaatbestendige oplossing. Het ontwerp beperkt de gevolgen van droogte. Door middel van een uitgekiend watersysteem met waterretentiegebieden is ook een veerkrachtig ecosysteem gecreëerd en een aantrekkelijk recreatiegebied. Hier profiteert niet alle de lokale gemeenschap van maar het komt ook de biodiversiteit ten goede.

De European Garden Award 2023 bekroont het werk van Arcadis op het gebied van klimaat adaptieve landschapsarchitectuur. Deze erkenning is het resultaat van nauwe samenwerking met de gemeente, het waterschap en de bewoners van het gebied. Het benadrukt de waarde van een multidisciplinaire aanpak.

“We zijn ontzettend trots op het winnen van de European Garden Award 2023” aldus John Boon, Hoofd Adviesgroep Landschapsarchitectuur en Stedenbouw bij Arcadis. “Dit is een erkenning van onze toewijding aan duurzaamheid en ons vermogen om innovatieve oplossingen te leveren die zowel functioneel als esthetisch zijn. Ik bedank mijn getalenteerde team van landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen voor hun buitengewone inzet en expertise”.

Het project Zuidpolder Barendrecht heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar ook op de lokale gemeenschap. Het bevorderen van biodiversiteit, het verbeteren van de waterkwaliteit en het creëren van aantrekkelijke groene ruimtes zijn enkele van de vele voordelen die dit project met zich meeneemt.

Arcadis blijft zich inzetten voor duurzaamheid en zal haar expertise blijven inzetten om andere gemeenschappen te helpen bij het realiseren van klimaat adaptieve oplossingen.