Award Natuurinclusief Bouwen op Dutch Design Week - NVTL

Award Natuurinclusief Bouwen op Dutch Design Week

ma 4 september 2023

De prijsuitreiking van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland maakt dit jaar deel uit van de Dutch Design Week in oktober. Het toonaangevende evenement biedt de genomineerden van de Award een internationaal podium om hun project te presenteren. Inschrijven kan nog!

De Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming is dé prijs voor het meest inspirerende natuurinclusieve project. De prijs wordt uitgereikt aan het project dat aantoonbaar het meest rekening heeft gehouden met de behoeften van alle gebruikers van de stedelijke omgeving: mens én dier. De genomineerden zijn trendsetters, die op vernieuwende wijze zoeken naar manieren om mét de natuur te bouwen zodat het kansen biedt voor de biodiversiteit. Vogelbescherming is daarom trots dat de deelnemers aan de Award een podium krijgen tijdens de Dutch Design Week (DDW).

Netwerken en kennis uitwisselen
De Dutch Design Week is het grootste designevenement in Noord-Europa. Jaarlijks trekt het evenement, dat inzet op de stimulering van innovatie en kruisbestuiving, zo’n 350.000 bezoekers; veelal ontwerpers, kunstenaars en andere professionals die inspiratie komen opdoen, netwerken en kennis uitwisselen.

Projectleider Merel Roks: “Voor de genomineerden is dit de kans om hun natuurinclusieve ontwerp onder de aandacht te brengen van een breed publiek van vakgenoten en gelijkgestemden. Bovendien biedt de DDW gelegenheid om ideeën uit te wisselen, samenwerkingsmogelijkheden te verkennen en contacten te leggen voor toekomstige natuurinclusieve projecten.”

Inschrijven voor de Award kan nog!
De DDW vindt plaats van 21 tot 29 oktober in Eindhoven. De Award-uitreiking zal op de middag van 26 oktober plaatsvinden in Plug-in City in Eindhoven. Heb jij ook een natuurinclusief project of ontwerp dat je in de schijnwerpers wilt zetten? Je kunt je nog tot 1 oktober inschrijven voor de Award. Wie weet presenteer jij dan straks jouw ontwerp tijdens de Dutch Design Week.