BOEKRELEASE: GEBIEDSBIOGRAFIE VAN HET GROENE HART - NVTL

BOEKRELEASE: GEBIEDSBIOGRAFIE VAN HET GROENE HART

di 12 september 2023

BELEEF HET GROENE HART IN ZIJN VELE LANDSCHAPPEN EN MAAK KENNIS MET DE FASCINERENDE VERHALEN
Van Maartensdijk tot Meerkerk en van Abcoude tot Zoeterwoude: het Groene Hart is een uitgestrekt landelijk gebied omringd door de grote Nederlandse steden. In het Groene Hart wonen 700.000 mensen, eromheen wonen er zeven miljoen. Het contrast in de manier van leven is soms groot – stad en platteland overlappen elkaar, en precies die overlapping brengt al vier eeuwen welvaart in de Nederlandse delta. Voor de stedeling is het landschap van het Groene Hart een weekendbestemming, voor de inwoner is het onderdeel van zijn identiteit.
Duizend jaar geleden was het Groene Hart een veenwildernis. Stap voor stap ontgonnen pioniers de moerassen en werd het gebied in cultuur gebracht. In de 12e eeuw begonnen de eerste waterwerken vanwege de bodemdaling, we hebben er de beroemde molens aan te danken. In het boek wordt het verhaal van het Groene Hart verteld en krijgen de mensen die het landschap vorm en kleur gaven een gezicht.

Zoetermeer, 04-05-2023, Zoetermeerse polder Meerpolder.
Driebruggen, 25-04-2023, A12 Dubbele Wiericke en polderlandschap
Langs de Rotte. Rijkmuseum
Krimpenerwaard, 26-04-2021, Polderlandschap met sloten en weilanden, weide, natte weide, plas dras, veeteelt, weidevogels,, watergangen, tiendwegen. natuurontwikkeling, weidevogelbeheer.
Haastrecht, 30-05-2023, Huis Bisdom van Vliet met overtuin aan de andere zijde van de weg.

Het boek geeft ook duiding en richting aan de urgente opgaven van nu: bodemdaling, verzilting, aan- en afvoer van water, droogteproblematiek, wonen, natuur en het versterken van een gezond en aantrekkelijk vestigingsklimaat. De vraag is niet óf het landschap van het Groene Hart gaat veranderen, maar hóe. Dit boek vertelt het verhaal van tien eeuwen transformatie.

Bestel het boek voor de introductieprijs € 39,95
Geldig t/m 6 december 2023, daarna € 49,95 / Gratis verzending binnen Nederland

Bestel de Engelse editie voor € 49,95
Gratis verzending binnen Nederland