Boekverschijning: Bosk - NVTL

Boekverschijning: Bosk

di 19 september 2023

Er trok een bos door de stad
Wat kunnen we leren van bomen? Deze vraag stond centraal in Bosk, een groot kunstproject en onderdeel van de Cultuurmanifestatie Arcadia 2022. Kunst, cultuur en gemeenschapszin werden ingezet als aanjager van verbeelding en verandering.

Honderd dagen lang trokken twaalfhonderd bomen, met hulp van duizenden bewoners, bezoekers en ondernemers, door de binnenstad, van Stationsplein tot het Oldehoofsterkerkhof. Samen maakten zij het onmogelijke waar. De bomen van Bosk stonden op pleinen, in winkelstraten en in een kerk. Tussen de Boskbomen speelden kinderen, wandelden bewoners en vergaderde de gemeenteraad. De bomen brachten stilte en verkoeling in de stad en spoorden aan tot reflectie over onze verhouding tot de natuur. Bosk bracht mensen bijeen en maakte de stad zachter, wijzer en groener.

Het boek neemt je mee op de reis van de bomen. Met een beeldend fotoverslag en met fragmenten uit het door Bruno Doedens, landschapskunstenaar en artistiek leider van Bosk, bijgehouden dagboek. En met korte inspirerende verhalen over de noodzakelijk omslag naar een leven in harmonie met de natuur. Het kan, want als bomen kunnen wandelen, kunnen wij veranderen.

Bosk is een project van Arcadia, in coproductie met de gemeente Leeuwarden.

Bosk wordt naast in het Nederlands, ook in het Engels uitgegeven met een groene cover.

Bosk | Bruno Doedens | ISBN 978 94 6471 073 1 | Paperback | 200 pagina’s | verkoopprijs € 34,90 | Verschijnt 18 september bij Noordboek i.s.m. Arcadia

Bestellen