Doe mee! Gouden Piramide 2022 - NVTL

Doe mee! Gouden Piramide 2022

Details

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

Inschrijven kan tot maandag 31 januari 2022 om 17.00 uur.

Aanmelden

ma 3 januari 2022

Schrijf je in voor deelname aan de Gouden Piramide 2022!

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Meedingen kan met elk uitgevoerd of bijna uitgevoerd project waaraan een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk ontwerp ten grondslag ligt. Dat kan een enkel bouwwerk of een openbare ruimte zijn, maar ook een compleet stadsdistrict of natuurgebied. Het kan om een nieuwe ontwikkeling gaan, maar ook om herbestemming, renovatie of tijdelijk gebruik. Het gaat om de durf en ambitie achter het project. Om de vernieuwing die is gezocht, en de manier waarop.

Alle opdrachtgevers kunnen voor de prijs in aanmerking komen. Particulieren, instellingen, bedrijven, corporaties, overheden, ontwikkelingscombinaties, enzovoort. Alleen de rijksoverheid zelf is van deelname uitgesloten. Opdrachtgevers die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven tot maandag 31 januari 2022 om 17.00 uur. De ingezonden projecten worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra.

De Gouden Piramide bestaat sinds 2003 en is een initiatief van de ministeries van BZK en OCW. De winnaar ontvangt een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van 75.000 euro. De resultaten worden gepresenteerd in een boek en een documentaire die beide rond de dag van de prijsuitreiking verschijnen. Alle deelnamevoorwaarden en het digitale inschrijfformulier zijn te vinden op www.goudenpiramide.nl.

Hier vind je de deelnamevoorwaarden. De jury wordt later in januari bekend gemaakt. In april worden drie tot vijf genomineerde opdrachtgevers gepubliceerd via het nieuwsbericht en op deze site. Het jurybezoek aan de opdrachtgevers op locatie is gepland op dinsdag 31 mei & woensdag 1 juni 2022. Op 13 oktober in Den Haag reikt de minister (ov) de Gouden Piramide 2022 uit aan de meest inspirerende opdrachtgever van Nederland.