Doe mee met de Gouden Piramide - NVTL

Doe mee met de Gouden Piramide

ma 15 januari 2024

De inschrijving voor de Gouden Piramide, de prestigieuze rijksprijs die al twee decennia lang schijnwerpers richt op inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling, staat open. Opdrachtgevers kunnen zich tot 25 januari aanmelden.

Inspirerende opdrachtgevers gezocht
Nederland staat voor een aantal maatschappelijke opgaven die hun weerga niet kennen en grote invloed hebben op de leefomgeving van iedereen die er woont. Opdrachtgevers en ontwerpers hebben daarin een grote verantwoordelijkheid. Het College van Rijksadviseurs roept opdrachtgevers op die verantwoordelijk te nemen en zo bij te dragen aan een duurzame en aantrekkelijke leefomgeving voor huidige en toekomstige generaties.

“We hebben opdrachtgevers nodig die begrijpen dat wat ze bouwen vele decennialang mee moet gaan. Opdrachtgevers met een visie, ambitie en langetermijnfocus. Inspirerende opdrachtgevers vertalen de eisen van de toekomst naar het hier en nu.”, aldus Rijksbouwmeester Francesco Veenstra.

Inschrijvingen 2024
Opdrachtgevers kunnen zich vanaf nu met hun project inschrijven via de website www.goudenpiramide.nl. Het voordragen van opdrachtgevers is ook mogelijk, op de website staat hierover meer informatie. De sluitingsdata van beide mogelijkheden zijn respectievelijk 25 en 18 januari 2024, beide dagen om 17.00 uur.