Eo Wijers: VIJF REGIOWINNAARS DOOR NAAR LANDELIJKE FINALE - NVTL

Eo Wijers: VIJF REGIOWINNAARS DOOR NAAR LANDELIJKE FINALE

Alle drie de teams op het podium
ma 2 oktober 2023

Regiowinnaars de Achterhoek en Oostelijk Flevoland nu ook bekend

Tijdens een spetterende regiofinale op maandagmiddag 25 september in de DRU cultuurfabriek wonnen niet één, maar twee van de drie teams de regioprijs in de Achterhoek. Aardkundig Fundamentalisme en Operatie Landschap gaan samen door naar de landelijke finale op 12 oktober. Waar team Aardkundig Fundamentalisme hoge ogen gooit in het losweken van bestuurders en beleidsmakers uit hun ad hoc aanpak en kortetermijndenken, roemt de jury het team van Operatie Landschap om de verbinding en nieuwe organisatievormen die zij creëert voor de transformatie van ons landschap. Lees hier het nieuwsbericht.

Omroep Gelderland besteedde een item aan de drie Achterhoekse inzendingen: “Hoe gaat het platteland van de toekomst eruit zien?” Bekijk de video hier.

De laatste regioslotbijeenkomst was op 28 september in Dronten. Het ontwerpteam De Flevotoop werd tot winnaar uitgeroepen van Oostelijk Flevoland. De Flevotoop staat symbool voor een innovatief verweven landschap dat in dienst staat van de behoeften van boer en burger. In de ruimtelijke strategieën die door het team worden gepresenteerd is aandacht voor een verbetering van het bestaande systeem van tochten, vaarten en de ringdijk. Hier worden nieuwe functies aan gekoppeld en bestaande functies uitgebreid zodat burger en boer, stad en land meer met elkaar verbonden worden. Hetty Klavers, Dijkgraaf bij Waterschap Zuiderzeeland: “Ik ben onder de indruk van de inzendingen die allebei op een eigen manier hebben gekeken naar water en bodem en daar wat mee gedaan hebben.” Lees hier het nieuwsbericht

Het winnende team De Flevotoop

De vijf regiowinnaars op een rij

Dit zijn de vijf regiowinnaars die kans maken op het winnen van de landelijke Eo Wijersprijsvraag:

Kom op 12 oktober naar de landelijke finale! We bespreken de oogst van het thema ‘Waar Wij Willen Wonen’. Wat kunnen de visies die voor de vier regio’s werden ontworpen bijdragen aan de ruimtelijke opgaven in Nederland?

Bekijk hier de plannen van alle teams die hebben deelgenomen.