Genomineerden NVTL Awards 2023 - NVTL

Genomineerden NVTL Awards 2023

ma 24 april 2023

Dit zijn de genomineerden voor de NVTL Awards 2023

De genomineerden van de NVTL Awards 2023 zijn bekend. De vakjury, bestaande uit Jan Janse (NVTL bestuur), Ziega van den Berk (winnaar NVTL Awards 2022), Toon Ebben (Boomkwekerij Ebben), Steffen Nijhuis (TU Delft) en Peter Veenstra (LOLA Landscape Architects) bekeek, besprak en toetste de 34 inzendingen op presentatie, originaliteit, complexiteit, vernieuwend karakter en kwaliteit van de studie of gerealiseerd plan en kwam tot de volgende nominaties:

Categorie Talent
– A Dutch Fire Scape – Hanna Prinssen
– Zoetwater erven op zilte zeebodem – Lieke Jildou de Jong

Categorie Studie
– Eeuwige bron – H+N+S Landscape Architects
– Naar een ontspannen Nederland – Strootman Landschapsarchitecten
– Aquabattery – Bureau B+B urbanism and landscape architecture

Categorie Uitgevoerd Plan
Coolhaven Rotterdam – Juurlink [+] Geluk Urbanism and Landscape Design
Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum – H+N+S Landscape Architects
Kerkebosch Zeist – wUrck architectuur stedenbouw landschap

De winnaars (per categorie) worden bekendgemaakt op 12 mei 2023, op de slotbijeenkomst van het jubileumjaar van de NVTL. Meld je hier aan om erbij te zijn!

Aandacht voor urgente plannen en talent
De NVTL Awards hebben als doel de Nederlandse landschapsarchitectuur in de breedte te stimuleren, landschapsarchitecten erkenning te geven voor hun werk en jong talent een extra duw in de rug te geven. Met de jaarlijkse uitreiking wil de NVTL bovendien aandacht creëren voor inhoudelijk urgente plannen en een podium bieden voor talent.

Eerdere winnaars
In het verleden is, onregelmatig, de NVTL-Trofee uitgereikt aan ‘personen of instanties die een zeer speciale bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van het niveau van de beroepsuitoefening’. De winnaars tot nu toe: Stichting Nederland Nu als Ontwerp (1987), Ontwerpteam ‘Plan Ooievaar’ (1990), Stichting Artivisual Landscapes (1992), Bureau B+B (1997), Carla Oldenburger (2001), Harry Harsema (2005) en gemeente Apeldoorn (2008).
In 2022 werd de NVTL-Trofee nieuw leven in geblazen in de vorm van de NVTL Awards. De NVTL Award 2022 ging naar Bertram de Rooij, Michaël van Buuren en team (WUR) voor NL 2120 – een natuurlijker toekomst voor Nederland in 2120. De NVTL Talent Awards werden uitgereikt aan Nina Ravenstein en Ziega van den Berk.

Informatie is te vinden op www.nvtl.nl/nvtl-awards-2023/