Haagplanten voor stad, dorp en landschap - NVTL

Haagplanten voor stad, dorp en landschap

do 13 oktober 2022

De LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen lanceert nieuwe sectorpromotie van haagplanten getiteld ‘Haagplanten voor stad, dorp en landschap’. Hierin komt de veelzijdigheid van het sortiment haagplanten nar voren. Voor de promotie is een digitale brochure gemaakt die gericht is aan professionele gebruikers van haagplanten in stad, dorp en landschap, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers van overheden.

Met de promotie wil de cultuurgroep hen inspireren en mogelijke toepassingen laten zien. Zoals het thema ‘Schoolhekken eruit, heggen en hagen erin’, ‘Hagen in en rond parkjes’, ‘Plant eens een andere haag’, ‘Hagen die lekker ruiken’ en ‘Hagen die vogels aantrekken’.

In de brochure worden tevens de positieve bijdragen van haagplanten aan klimaat en biodiversiteit benoemd. Zo zijn hagen langs straten en (snel)wegen de meest effectieve (en wetenschappelijk bewezen) beplanting tegen luchtvervuiling. Daarnaast hebben heggen in het landschap een grote ecologische waarde; ze verbeteren de biodiversiteit.

De promotie zal gedeeld worden via De Groene Stad en later, wanneer de vertaling in het Engels gereed is, via de internationale versie Green Cities. Vakbeurs GrootGroenPlus, en daarmee de start van het nieuwe afzetseizoen van groot groen zoals haagplantsoen, is een ideaal moment om de promotie onder de aandacht van afnemers te brengen. Kweekt u haagplanten en staat u komende week op de beurs in Zundert, dan kunt u de promotie digitaal laten zien via deze link:

2,77 mb