Joeri de Bekker nieuwe voorzitter NVTL - NVTL

Joeri de Bekker nieuwe voorzitter NVTL

Ben Kuipers (rechts) draagt het voorzitterschap over aan Joeri de Bekker (links). Fotograaf: Rogier Reker
ma 15 mei 2023

Joeri de Bekker is, na ruim 4 jaar als bestuurder actief te zijn geweest, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur. Hij vervangt hiermee Ben Kuipers die 6 jaar lang voorzitter is geweest van de NVTL.

Joeri de Bekker studeerde af in 1990 in Wageningen als landschapsarchitect en werkte sindsdien onder meer bij de Floriade Den Haag – Zoetermeer, de gemeente Haarlemmermeer, BRO en C5s. Vanaf 2008 werkt hij als zelfstandig landschapsarchitect (OVSL), gevestigd in Berlicum bij ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij vanaf 2013 als hogeschooldocent verbonden aan de opleiding Management van de Leefomgeving aan HAS Green Academy.

Joeri over zijn voorzitterschap: “Binnen ons vakgebied spelen op dit moment enorme ontwikkelingen. We merken dat juist onze discipline van tuin- en landschapsontwerp en -architectuur, er meer en meer toe doet. Als voorzitter wil ik me graag gaan manifesteren als ambassadeur van ons vakgebied als betekenisvolle discipline voor onze samenleving. Daarbij wil ik me graag blijven inzetten voor iedereen, die zich als student ons boeiende vak eigen wil maken, diegenen die zich binnen het vak bezig houden met alle uitdagingen die op ons afkomen én diegenen die inmiddels kunnen terugblikken op een waardevolle bijdrage aan ons vak. Kortom, ik wil me er de komende tijd graag weer voor inzetten om vakgenoten met elkaar te verbinden en onze discipline nadrukkelijker in beeld te brengen!”