LANDSCHAPSTRIËNNALE 2021: AGENDA - NVTL

LANDSCHAPSTRIËNNALE 2021: AGENDA

di 23 februari 2021

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt en er graag is. De 5e editie van de Landschapstriënnale heeft als thema ‘High Green, Innovating the Landscape’ en Van Gogh Nationaal Park in Noord-Brabant is de gastlocatie. De Landschapstriënnale zou in september 2020 plaatsvinden, maar is verplaatst naar april 2021.

In april 2021 grijpen ontwerpers, experts, bewoners, ondernemers, kunstenaars, agrariërs en beleidsmakers de uitdaging aan om tijdens de Landschapstriënnale een breed gedeelde landschapsdiscussie te realiseren.

In verschillende Landschapslaboratoria bekijken we een maand lang hoe moderne nutsfuncties – logistieke loodsen, windmolens, woonwijken, alternatieve vormen van landbouw – net als in het verleden kunnen leiden tot prettige en mooie landschappen. Maar ook tot landschappen die economisch weer aan waarde kunnen winnen. Waardoor we ze als vanzelf kunnen overhevelen naar volgende generaties, en wellicht iets minder hoeven terug te grijpen op kostbare maatregelen voor bescherming en behoud.

Bekijk hier de agenda van de Landschapstriënnale 2021.