Landschapstriënnale 2023: Dynamische Waddendelta - NVTL

Landschapstriënnale 2023: Dynamische Waddendelta

Details

De Landschapstriënnale is een manifestatie op basis van een flexibel format met exposities, seminars, debatten, excursies, optredens en andere bijeenkomsten, gericht op verleden, heden en toekomst van het Nederlandse landschap.

do 8 juli 2021

Van Brabant naar de Waddenkust
De Platte Kar die ons in april 2021 door Van Gogh Nationaal Park langs de verschillende landschapslaboratoria bracht is achter de Brabantse horizon verdwenen. De Trialogen en andere opnames kun je nog steeds terugkijken, en we raden je aan om (als je dat nog niet hebt gedaan) ‘Het landschap, ons fundament‘ te lezen, het verslag dat landschapsjournalist Mark Hendriks maakte van deze editie.

Ondertussen richten we de blik alvast op de Waddenkust, waar de Landschapstriënnale in 2023 neerstrijkt. Onder de titel DYNAMISCHE WADDENDELTA worden dan de schijnwerpers op dit bijzondere deel van Nederland gezet.

Er wordt stilgestaan bij het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee, maar er zal vooral aandacht zijn voor het landschap áchter de dijken. Geulen en slenken presenteren hier de dynamiek van eb en vloed. Het mozaïeklandschap van terpen en wierden laat tweeduizend jaar samenleven met en strijden tegen het water zien. De ambitie van [L]2023 is om de kwaliteit van een robuust, oogstrelend en klimaatbestendig raamwerk als oost-west verbinding langs de Waddenzee in beeld te brengen, met als doel om op termijn een aantrekkelijk, vindbaar en beleefbare kustzone te creëren voor een groot publiek (van bewoners en bezoekers).

Zie https://landschapstriennale.com/editie-2023/