MICHIEL VAN DRIESSCHE BENOEMD TOT STADSARCHITECT VAN GRONINGEN - NVTL

MICHIEL VAN DRIESSCHE BENOEMD TOT STADSARCHITECT VAN GRONINGEN

Links: Michiel van Driessche. Rechts: Ben van der Meer
wo 10 januari 2024

DE GEMEENTE GRONINGEN HEEFT EEN DUO AANGESTELD ALS STADSARCHITECT: BEN VAN DER MEER EN MICHIEL VAN DRIESSCHE.
De gemeente maakte de opvolgers van stadsarchitect Nathalie de Vries (MVRDV) bekend. De Groningse architect Ben van der Meer (47) en de Belgische landschapsarchitect Michiel van Driessche (37) nemen per 1 februari het stokje over van de Vries. Zowel Ben als Michiel hebben ruime ervaring in projecten en ruimtelijke ordening in de gemeente Groningen en combineren dit met een toekomstgerichte visie op de uitdagingen, opgaven en transities in de stad en haar omgeving. Zij zijn drie dagen per week samen beschikbaar om de ruimtelijke kwaliteit van de stad vorm te geven, te werken aan de nieuwe omgevingsvisie en nieuwe thema’s in duurzame stedelijke ontwikkeling te motiveren en op te pakken.

De gemeente Groningen is de grootste stad in Nederland die traditiegetrouw een eigen onafhankelijke stadsbouwmeester als eerste adviseur aanstelt. De rol bestaat uit gevraagd en ongevraagd advies over ruimtelijke kwaliteit en planning. Van der Meer en Van Driessche combineren niet alleen verschillende kennis en expertise uit hun werkveld, maar laten ook de lokale wortels van Ben samensmelten met het (inter)nationale werkveld van Michiel.

Ben van der Meer is architect en oprichter van Vector-I en woont en werkt in Groningen. Hij is afgestudeerd als architect aan de Academie van Bouwkunst Groningen en heeft gewerkt aan projecten als Vapiano, openbare basisschool Driebond en woningen aan de Vossenburglaan in Meerstad. Momenteel werkt Ben met zijn bureau aan Holt in Corpus den Hoorn en Vief Kwartier in Europapark, Groningen, met een sterke focus op duurzaamheid.

Michiel Van Driessche is geboren in Gent en woont momenteel in Rotterdam. Hij studeerde af als landschapsarchitect aan de Hogeschool voor de Kunsten in Gent en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij is de stichtende partner van Felixx Landscape Architects & Planners, dat zich richt op milieuklimaatuitdagingen. Michiel is nationaal en internationaal actief, met projecten in onder andere Almere, Leuven, Cartagena en Reykjavik. Hij kent Groningen goed, onder andere als co-auteur van de ontwerprichtlijn ‘Nieuwe Ruimte’ en als landschapsarchitect van de Healthy Ageing Campus Groningen en Campus Eemsdelta in Appingedam.