Nog een paar plaatsen vrij bij de cursussen Dendrologie van de NDV in 2022 - NVTL

Nog een paar plaatsen vrij bij de cursussen Dendrologie van de NDV in 2022

do 16 december 2021

Alles wat je wilt weten over bomen en struiken.

De Nederlandse Dendrologische Vereniging (NDV) start in maart 2022 weer met de cursussen Sortimentskennis Houtige Gewassen in Amsterdam en Utrecht.

Bomen en struiken
De cursus is interessant voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in bomen en struiken. Denk bijvoorbeeld aan hoveniers, tuin- en landschapsontwerpers, beleidsmedewerkers, boomverzorgers, groenvoorzieners en geïnteresseerde liefhebbers. Al vele jaren verzorgt de NDV met succes deze cursussen op unieke locaties door ervaren docenten met een dendrologische en onderwijskundige achtergrond.

Beginners en gevorderden
Komend jaar worden twee cursussen gegeven:

De A-cursus ‘Inleiding tot de Dendrologie’ behandelt het algemeen toegepaste houtige sortiment. Aan de orde komen oa. de winter- en zomerkenmerken, de gebruikswaarde van bomen en struiken, naamgeving en de plaats van planten in het plantenrijk. Deze basiscursus wordt gegeven in Arboretum ‘De Nieuwe Ooster in Amsterdam. In 12 avonden van 3 uur, verdeeld over de periode maart-oktober, waardoor de planten in verschillende seizoenen behandeld worden. Er is op dit moment een wachtlijst voor de A-cursus.

De B-cursus ‘Dendrologie voor gevorderden’ is meer praktisch van aard. Cursisten leren een uitgebreider sortiment bomen en struiken herkennen en toepassen. Bovendien wordt er dieper op de lesstof ingegaan.

Deze cursus wordt gegeven in de Botanische Tuin Utrecht en bestaat uit 6 avonden van 3 uur en drie hele zaterdagen (op diverse locaties) verdeeld over de periode maart-oktober.  Deelnemers aan deze cursus moeten een gedegen basis hebben of de A-cursus met goed gevolg hebben afgerond. Er zijn voor de B-cursus nog een paar plekken vrij.

Start
De cursussen starten normaal gesproken in maart met een minimum aantal cursisten van 12, het maximum aantal is op dit moment 15 per cursus per locatie. We houden ons bij de cursussen aan de op dat moment geldende corona-maatregelen. Het zou dus kunnen dat er nog wijzigingen op kunnen treden, hiervan houden we ingeschreven cursisten op de hoogte. Een cursus kost voor NDV-leden € 335,-; voor niet-leden € 375,-.

Doelgroep
De A- en B- cursussen blijken goed aan te sluiten bij leerwensen van gemeentelijke groendiensten (stadsbeheer), tuin- en landschapsarchitecten, boomkwekers, hoveniers en rondleiders van botanische tuinen. Ook voor geïnteresseerde tuiniers (met of zonder grote tuin) zijn deze cursussen zeer geschikt en bieden veel waardevolle informatie.

Informatie
Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de NDV website, www.dendrologie.nl. Vragen kunt u ook mailen naar scholingscoördinator Marrion Hoogenboom: marrion.hoogenboom@dendrologie.nl.